Un nou val de pensionari in sistemul penitenciar si consecintele lui

Un nou val de pensionari in sistemul penitenciar si consecintele lui

Din cauza multiplelor zvonuri care au aparut in spatiul public in ultima perioada legate de modificarea legii pensiilor militare, in sistemul penitenciar se anunta un nou val de pensionari. Zvonurilor in defavoarea angajatilor din penitenciare, legate de modificarea legii pensionarii, le-au dat credibilitate si aparitiile din mass-media ale Liei Olguta Vasilescu, ministrul Muncii si ale lui Liviu Dragnea, presedintele PSD.

Noul val de pensionari va afecta in mod direct conditiile de munca din penitenciare. La momentul actual sistemul penitenciar se confrunta cu o situatie extrem de dificila: din 15041 posturi prevazute, doar 12500 sunt ocupate, peste 700.000 de ore suplimentare nerecuperate care cresc pe zi ce trece. 1 lucrator desfasoara activitatea cat pentru 3 lucratori.

Toate aceste consecinte negative se rasfrang asupra sanatatii angajatilor. Noul val de pensionari va duce la diminuarea posturilor ocupate, la cresterea numarului de ore suplimentare si la incarcarea cu suprasarcini a angajatilor din penitenciare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: