Candidatura pe un singur post – o regula anepista neclara

Candidatura pe un singur post – o regula anepista neclara

Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a trimis in unitatile subordonate o adresa DMRU prin care “se clarifica” modalitatea de inscriere la concursurile organzate de ANP in dezavantajul angajatilor din penitenciare. In clar adresa procinoasa interzice inscrierea candidatilor pe mai multe posturi la acelasi centru de concurs. Adresa a produs in penitenciare mai multa confuzie decat elucidare.

Iata ce spune art. 28 alin. 1 lit. a) din OMJ 2478/2010:
(1) Dosarul de înscriere la concurs conţine:
a) cererea de înscriere, cu o singură opţiune, (…)

Intrebare: Ce se intampa in momentul in care candidatul depune mai multe dosare cu o singura cerere continand o singura optiune? Repet, mai multe dosare pentru posturi diferite la acelasi concurs.

Articolul 28 alin. 1 lit. a) din OMJ 2478/2010 nu limiteaza candidatul in a depune mai multe dosare de inscriere pentru functii diferite la acelasi centru de concurs. Asadar, o interpretare a textului normativ in sensul limitarii posibilitatii candidatilor de a-si depune cererile de inscriere pentru mai multe posturi ar fi destul de nepotrivita.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Candidatura pe un singur post – o regula anepista neclara

  1. Asta e isprava unui cap-de-cretă de la resurse umane din anp.
    Dacă i-ar fi teamă cu adevărat că nu e legal ca un candidat să își depună dosarul pentru mai multe funcții, măcar să spună care e baza legală, dacă nu, să aibă bunul simț și să iasă la pensie.

    Apreciază

  2. Dar poate ne spune cineva unde este coerenta acestei situatii cu caracter de nou. Esti inscris ptr functia de sef serviciu si pentru functia de sef de sectie. Te duci la examenul psihologic sef serviciu si iti vine rezultatul ca nu esti bun ptr sef serviciu dar te admite ptr sef de sectie, in conditiile in care evaluatorul nu are de unde sa stie la momentul evaluarii ca te-ai inscris ptr sef de sectie si chiar daca stie ptr i ai spus tu, nu are nicio legatura una cu alta ptr ca in mod normal , oficial si legal sunt baterii de teste diferite si examene diferite. In plus la testele scrise spun inteleptii ca tb sa atingi un punctaj . Prostii bineinteles! Punctajul ala nu l -ai atins , ptr ca ai picat examenul! De unde stii tu cs evaluator ca evaluatul e bun la sef de sectie? De unde iti rezulta toate astea din scris? Pentru ca s-au aplicat intrebari ptr sef serviciu! Aha stai …da ..da …s-ar putea sa iti iasa profilul din programul ala „destept ” de personalitate instalat pe „casa de marcat” ..Iti scoate si un bon pe loc pe care scrie… Azi nu esti bun pentru sef serviciu dar te califica faptul ca esti calificat in domeniu de … sef de sectie…….

    PS Postarea nu are nicio legatura cu colegii , care s-au aflat situatia asta si carora le urez mult succes la examene !

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: