Ce ai cu Statutul nostru, Tudorele mama?!

Pentru Tudorel Toader, inopinatul prinde caracter curent in vizitarea penitenciarelor

Ministrul Justitiei Tudorel Toader, demisionarul care si-a retras demisia (un fel de Hopa Mitica indecis al Justitiei) a decis ca nu vrea sa promoveze Statutul politistului de penitenciare in forma agreata de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) si organizatiile sindicale. Tudorel Toader, apendicul de la Justitie al penalului Liviu Dragnea n-a facut multe lucruri pentru penitenciare. Lucrurile bune facute de Tudorel Toader pot fi numarate pe degetele mainilor unui ciung.  

Ministrul demisionar de la Justitie a fost mai putin util sistemului penitenciar decat toti ministrii care au ocupat scaunul ministerului de la Revolutie si pana in prezent. Tudorel Toader, in ciuda trecutului deloc de neobservat si de neapreciat, in pozitia de ministru al Justitiei a fost o nulitate. Un om fricos, ascultator de stapan (n.r. PSDragnea), un fel de Iordache cu mai multa carte-n cap. Pacat, Tudorele! Angajatii din penitenciare aveau incredere in tine. Ne-ai dezamagit.

“Buna ziua,

Va aduc la cunostinta faptul ca in urma informarii ministrului justitiei referitor la discutiile si pozitiile organizatiilor sindicale si reprezentantilor ANP, cu privire la varianta de proiect de lege pentru modificarea Legii 293/2004 a fi promovata de MJ, respectiv:

  1. a) proiectul de lege de modificare a Legii 293/2004 care prevede modificari mai ample ale Legii 293/2004 sau
  2. b) proiectul de lege de modificare a Legii 293/2004 in varianta restrânsa care vizeaza, pe de-o parte, punerea in acord cu decizia Curtii Constitutionale nr. 803/2015, cu privire la organizarea comisiilor de disciplina din sistemul administratiei penitenciare, iar pe de alta parte, raspunderea patrimoniala a functionarilor publici din sistem, a fost retinuta spre promovare varianta b).  

Astfel, asa cum s-a stabilit in cadrul sedintei Comisiei mixte (a se vedea minuta sedintei), Comisia se va reuni, la o data stabilita de comun acord, in vederea dezbaterii problemelor identificate de organizatiile sindicale. In acest sens, adresam rugamintea reprezentantilor organizatiilor sindicale de a propune o data pentru intrunirea Comisiei mixte si a transmite listele cu problemele ce urmeaza a fi dezbatute.  

Cu stima,

Leonard ANGHEL

Manager public”

In replica Federatia Sindicatelor din Adminsitratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) califica atitudinea lui Tudorel Toader ca inacceptabila:

„Buna ziua

Raspunsul domnului ministru nu este acceptabil si am explicat deja motivele. Solicitam o intalnire cu domnia sa cat mai curand posibil.
Pentru Comisia Mixta propunem ca aceasta sa fie organizata luni 26.06.2017, cu urmatoarele puncte pe ordinea de zi:
– modificarea statutului functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare;
– salarizare si drepturi pentru personalul din sistemul administratiei penitenciare;
– politica de resurse umane si ocuparea functiilor vacante;
– conditii de lucru in penitenciare.

Cu stima

Sorin Dumitrascu
Presedinte
Federatia Sindicatelor din Admnistratia Nationala a Penitenciarelor”

 

 

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Ce ai cu Statutul nostru, Tudorele mama?!

  1. Daca un ministru nu tine cu subordonatii sai-cica!,atunci,cine sa tina???Asta a baut apa dupa Pruna,e drept,mai domol si necombativ!Rusine,domnule ministru!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: