Harababura in salariile angajatilor

Harababura in salariile angajatilor

Legea 115/2017 care aproba OUG 9/2017 (ordonanta cu majorarile salariale) a creat o mare harababura in sistemul penitenciar. Nu legea in sine, ci modul ei de aplicare a facut ca in nicio unitate penitenciara majorarile salariale sa corespunda pentru angajati de penitenciare care indeplinesc aceleasi conditii, functie, vechime, grad profesional, timp efectiv lucrat. Se cauta vinovati, iar Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) promite ca va remedia situatia, urmand ca problemele sa fie remediate pana la salariul urmator.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Harababura in salariile angajatilor

 1. Buna ziua!Nu inteleg cum este posibil ca in cadrul aceleiasi unitati sa existe diferente foarte mari dupa aceasta calculare de 10%,agentii cu 3-4 ani vechime au primit 400 ron pe 2luni pe cand altii cu vechime au primit si 1000 ron!!!!!!!!!!!Ar fi binevenita o recalculare a acestora!!!!!

  Apreciază

 2. Eu zic ca nu e de joaca cu calcularea corectă a salariilor, pt ca mai sunt și colegi care urmează sa se pensioneze. Ce se întâmplă dacă bruturile greșit calculate vor genera pensii mai mari sau mai mici? Cine va răspunde după ce raporturile de munca ale acestora vor înceta prin pensionare?

  Apreciază

 3. Trebuie ca programele informatice privind drepturile salariale sa fie identice în toate unitățile. Cum este și pt deținuți cu programul de evidenta și cel de OM. Oare si-ar permite ANP ca zilele castig sau calculul termenului pt libberare conditionata sa fie diferit de la o unitate la alta? O întrebare retorica desigur, dar așa Cum ev și OM este pt deținuți, la financiar pt salariați nu poate fi la fel? De deținuți le e mai frica! Pt angajuți luna asta nu-ți dau, Îți dau luna viitoare sau când se prind angajații! La evidenta dacă îi dai luna viitoare s-ar putea sa fie de comisii de disciplina si/sau de penal prin deținere ilegala, pe când la salarii…

  Apreciază

 4. Va exista toată aceasta harababură atâta timp cât nu există un program unic/macheta pt tot sistemul pnt. Aplica IT -ul dupa cum înțelege, dupa ureche, mai vine si câte o nepriceputa din financiara, care îi e frică sa întrebe pt a nu-si pierde ljocul călduț… Și uite așa sunt diferente, așa apar discutii între colegi, si nu numai.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: