Angajati infectati de TBC in detentie

Angajati infectati de TBC in detentie

Tuberculoza (TB) este o boala infecto-contagioasa intalnita la persoanele private de libertate din penitenciare, cauzata de bacteria Mycobacterium tuberculosis (bacilul Koch). Aceasta boala reprezinta o cauza majora de deces daca nu este descoperita in timp util si tratata corespunzator. Organizatiile sindicale au atras mereu atentia asupra pericolului infectarii personalului din penitenciarele si penitenciarele spital care custodiaza detinuti infectati cu TBC.

Legiuitorul acorda un spor de TBC pentru angajatii care desfasoara activitati directe cu detinutii infectati, numai ca ordonatorul secundar de credite face tot posibilul ca acest spor sa se acorde cat mai putin. Motivul: cativa angajati (de la sefi de tura pontati cu orele pe sectiile de TBC, pana la secretarele directorilor care beneficiau si ele de sporul de TBC) au facut abuz de acest spor, iar ANP si MJ s-a hotarat sa ia anumite masuri. Cert e, ca cei care ar trebui sa beneficieze de el in mod legal si moral, au avut de suferit din cauza acestor masuri.

Recent angajatii din Arestul Central al Politiei Capitalei, dar si cativa angajati din alte Sectii de Politie din Capitala sunt suspecti de a fi infectati cu TBC. O ancheta in desfasurare a MAI va scoate cativa vinovati (poate vinovatii de serviciu ai Politiei). Ce facem cu TBC-ul din penitenciare si cu sporul pentru TBC acordat dupa ureche de MJ si ANP?

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Angajati infectati de TBC in detentie

  1. „Cert e, ca cei care ar trebui sa beneficieze de el in mod legal si moral, au avut de suferit din cauza acestor masuri”.Si cum au suferit?De cand un spor se acorda dupa morala? Poate dupa lege….Oricine poate fi suspect,Cosmine! Si de orice.Si de subiectivism……Culmea este ca tu nu ai exemple pentru inchisori!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: