SNPAP Tg. OCNA: „AUTOAPARAREA – EDUCATIE SI SPIRIT”

SNPAP Tg. OCNA: „AUTOAPARAREA – EDUCATIE SI SPIRIT”

Seminarul Tehnic International „AUTOAPARAREA– EDUCATIE SI SPIRIT” – Editia a VII-a Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor dePenitenciare Tirgu Ocna, in parteneriat cu Federatia Romana de Taekwondo WTF  si Primaria Orasului Tirgu Ocna, a organizat in perioada 8 – 09 iunie 2017, Seminarul Tehnic International „AUTOAPARAREA– EDUCATIE SI SPIRIT” – editia a VII-a. Manifestarea promoveaza sportul si sentimentul de siguranta sociala, dar si profesionalismul si daruirea celor care fac parte din structurile specializate. Prin intermediul seminarului sunt reunite in fiecare an la Tirgu Ocna institutiile ce fac parte din sistemul public de aparare, ordine publica si securitate nationala care au atributii in instituirea si mentinerea ordinii publice, stabilite in functie de sarcinile si misiunile complexe pe care le au de indeplinit.

Seminarul a fost coordonatd e domnul Comisar de penitenciare Florinel SILOCHI, profesor si antrenor deautoaparare in cadrul Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciaresi coordonator al sectiunii HOSHINSUL (autoaparare) din cadrul Federatiei Romane de Taekwondo WTF, impreuna cu alti tehnicieni desemnati de Federatie.

La aceasta editie  aseminarului tehnic au participat delegatii formate din specialistiin autoaparare, pregatire fizica si militara din cadrul urmatoarelor institutii: Federatia Romana de Taekwondo WTF, Administratia Nationala a Penitenciarelor reprezentanta de Structurile Asociate pentru Masuri de Securitate Speciala, Departamentul Institutiilor Penitenciare din Republica Moldova reprezentat prin Detasamentul cu destinatie speciala ”PANTERA”, Ministerul Apararii Nationale reprezentat de Statul Major General, Statul Major al Fortelor Terestre reprezentat de Batalionului 265 Politia Militara,  Bucuresti, Statul Major al Fortelor Navale, Statul Major al Fortelor Aeriene reprezentat de Baza 95 Aeriana Erou Capitan Aviator ”Alexandru SERBANESCU” Bacau,  Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, Jandarmeria Romana reprezentata de Batalionul 9 Jandarmi Protectie institutionala Bucuresti, Gruparea Mobilade Jandarmi „Burebista” – Brasov, Inspectoratul Judetean de Jandarmi ,,Stefancel Mare “  Bacau si Gruparea Mobila de Jandarmi „Alexandru cel Bun” Bacau, Inspectoratul de Politie Judetean Bacau si Clubul Sportiv „SSILUM” Tirgu Ocna.

Evenimentul s-a bucurat de prezentaunor specialisti din strainatate, respectiv din Ungaria, Polonia, Turcia si Anglia. Programul Seminarului Tehnic National  „AUTOAPARAREA – EDUCATIE SI SPIRIT” a cuprins lucrari practice, privind elementele de interventie profesionala si a deprinderilor specifice prevazute in „Manualul privind structurile asociate pentru masuri de securitate speciala, constrangere si control precum si pentru utilizarea mijloacelor si tehnicilor de imobilizare” elaborat la nivelulsistemului administratiei penitenciare din Romania, sustinute de catre elevi siceilalti participanti.

Prima zi Seminarului Tehnic, respectiv 08 iunie 2017, a debutat la sediul SNPAP tg Ocna,  cu deschiderea oficiala a seminarului si prezentarea invitatilor, urmata de un work-shop in cadrul caruia au fost prezentate aplicatii demonstrative desfasurate sub coordonarea domnului Keith SINCLAIR – vicepresedinte  „Defensive TacticsGroup” – Tara Galilor.

In a doua parte a zilei seminarul a continuat la sala de sport a Colegiului ”Costache Negri” Tirgu Ocna si  a cuprins activitati specifice de pregatire practica pentru invatarea si consolidarea elementelor deinterventie profesionala si a deprinderilor specifice, in cadrul carora domnul Comisar de penitenciare Florinel Silochi, a coordonat si prezentat, sub directa indrumare a domnului Constantin Apostol – presedintele Federatiei Nationale deTaekwondo, aspecte tehnice si practice prevazute in manual. Ultima zi a Seminarului, respectiv 9 iunie 2017, a inceput in Parcul Magura Tirgu Ocna cuprezentarea delegatiilor participante, a invitatilor, continuand cu un program interesant si atractiv de prezentare atehnicilor specifice, cuprinzand elemente de interventie profesionala sispecifica, sustinut simultan de catre toti elevii Scolii.

Seminarul TehnicInternational „AUTOAPARAREA – EDUCATIE SI SPIRIT” a devenit un bun prilej de promovare si dezvoltare a bunelor relatii de cooperare, schimb de experienta si de bune practici intre institutiile participante precum si o oportunitate dedeschidere a sistemului penitenciar romanesc catre societatea civila.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „SNPAP Tg. OCNA: „AUTOAPARAREA – EDUCATIE SI SPIRIT”

 1. Azi se implinesc fix 321 de ani si 1 luna de cand a incetat din viata marele Jean de la Bruyere autorul celebrului citat „exista oameni care vorbesc cu o clipa inainte de a fi gandit”…Ramane in amintirea noastra ca un om ,care a urat duplicitatea si bufoneria, lipsit de agresivitate , fara a fi calcat cu obraznicie si tupeu munca altora , fara a se imbata de betia puterii si a crede ca totul i se cuvine-de la paine si cutit, pana la vesnicia in functii- si care a reusit in viata gasindu-si un drum drept tinandu-se, onest si integru , de el…Sa ne amintim de el, asa cum se cuvine…

  Apreciază

 2. La invitatia Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare – Tirgu Ocna, adresata Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, am fost desemnat sa reprezint F.S.A.N.P. si datorita faptului ca sunt participant activ la acest eveniment.
  Am apreciat modul de organizare a Seminarului si a modului profesionist de promovare Sistemul Penitenciar, Administratiei Nationale a Penitenciarelor si unitatile subordonate in relatiile create cu alte institutii internationale similare, mass media si creerea unei imagini transparenete, obiective si profesioniste a institutiei. Am constatat ca la nivelul S.N.P.A.P. exista o echipa unita, sudata si profesionista. Sper sa am acest sentiment de fiecare data cand voi fi prezent in aceasta institutie. Pentru acest eveniment ii felicit. Astazi dam Cezarului ce este al Cezarului….de maine solicitam, cerem, vrem….
  Multumim pentru invitatie si asteptam sa fim prezenti si la alte manifestari si evenimente organizate de S.N.P.A.P in speranta unui parteneriat intre S.N.P.A.P. – F.S.A.N.P.

  Cu deosebita consideratie,

  Viorel Voicu

  Vicepresedinte F.S.A.N.P

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: