Penitenciarul Targsor functioneaza la cota de avarie

Penitenciarul Targsor functioneaza la cota de avarie

Peniteciarul Targsor, unitate in care sunt incarcerate aproximativ 700 de femei, functioneaza doar cu jumatate din personal. Potrivit liderului de sindicat Adrian Grigoroiu, Penitenciarul Targsor se afla la cota de avarie in ceea ce priveste asigurarea legalitatii in executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate.

Doar cu jumatate din personal, fara medic generalist, director economic, electrician si instalator, precum si cu echipamente vechi, neperformante si uzate din punct de vedere moral si tehnic, angajatii din Penitenciarul Targsor nu isi mai pot desfasura in conditii normale activitatile curente. Prin vocea liderului Adrian Grigoroiu, angajatii Penitenciarului Targsor solicita Guvernului Roamniei sa isi îndrepte mai mult atentia spre problemele reale si care nu mai suporta amanare ale lucratorilor din penitenciare.

Ministerul Justitiei (MJ) si Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) solicita performanta din partea angajatilor, dar, cu toate acestea nu investeste in resursa umana din penitenciare si nici nu aloca fonduri suficiente pentru achizitinonarea echipamentului specific muncii de penitenciare. Asadar, la Penitenciarul Targsor, detectarea obiectelor interzise se face prin metode arhaice, deoarece aparatul cu raze x, necesar controlului antiterorist si de specialitate, lipseste cu desavarsire.

Lipsa luminii naturale din birourile angajatilor, numarul foarte mare de ore suplimentare, incarcarea cu suprasarcini a angajatilor (un angajat efectueaza munca a 3-4 angajati), folosirea excesiva si abuziva a institutiei “anexei la fisa postului”, slabesc randamentul angajatilor, facandu-i vulnerabili in fata greselilor, creand in acest fel premisele sanctionarii disciplinare a acestora.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: