Nemultumiri pe linie de resurse umane – statele de functii

Nemultumiri pe linie de resurse umane – statele de functii

Am primit o sesizare pe reteaua de socializare Facebook, in care un coleg se simte nedreptatit fiindca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), dar si conducerea penitenciarului in care este angajat, nu au facut nimic concret pentru a crea oportunitatea trecerii agentilor cu vechime, incadrati in functii cu coeficienti mici (2.10-2.50) in functiile cu coeficienti mari (ex: 2.70-2.90), aceste functii fiind ocupate prin concurs din sursa externa sau de catre absolventii de la SNPAP Tg. Ocna.

Exista penitenciare care au in stat functii prevazute cu coeficienti mici (2.10-2.50) si, care la vacantarea functiilor cu coeficenti mari (2.70-2.90), angajatii de pe functiile mici nu au posibilitatea legala sa treaca in baza OMJ 2398/2012 pe functiile cu coeficienti mari, deoarece s-ar considera “promovare mascata” – fapt ce ar atrage raspunderea penala, disciplinara, dupa caz.

Singura posibilitate reala ar fi rescrierea statelor de functii pe standarde. Evident, aceasta procedura ar insemna consum de energie, resurse si nu in ultimul rand bunavointa si bune intentii. Dar, cum persoanlul de penitenciare reprezinta ultima problema a factorului decizional, speranta ramane la organizatiile sindicale sa puna presiune pe ANP si MJ.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un gând despre „Nemultumiri pe linie de resurse umane – statele de functii

  1. E si normal .pt ca vin incadrari cu dedicatie si trebuiesc onorate.sunt absolventi care primesc din start2,90,iar altii stam ca prostii si asteptam mutarile pe aceste functii.odata anuntate mutarile sunt tergiversate si numirile se fac dupa cum suna telefonul.nu se tine cont ca sunt scoase functii de supraveghetor sef,si numit ca si cu punctaj maxim lucrator care nu mai face supraveghere de 8ani.,si are vechime in sistem de 14.iar fraierii de pe holuri nu pot accede la aceste functii pentru ca,nu au relatii.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: