Sindicatele vor un plan concret de masuri pentru conditii de munca

Sindicatele vor un plan concret de masuri pentru conditii de munca

Sindicatele din penitenciare solicita Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) un plan concret de masuri privind imbunatatirea conditiilor de munca din penitenciare, deoarece in ultimii ani promisiunile neonorate slabaesc increderea angajatilor in factorii de conducere ai ANP. Penisionarile din ultimii doi ani au avut ca repercusiune supraincarcarea fiecarui lucrator cu noi sarcini de serviciu si cu generarea a sute de mii de ore suplimentare.

In contextul actual in care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu se intereseaza de soarta penitenciarelor decat atunci cand vine vorba de gratiere sau desecretizarea arhivelor SIPA, cu greu se pot prefigura solutii la solicitarile liderilor de sindicat. Evident toleranta angajatilor are si ea un grad de suportabilitate, mai ales ca factorii decizionali nu gasesc solutii alternative la cele doua probleme mai sus amintite.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

6 gânduri despre „Sindicatele vor un plan concret de masuri pentru conditii de munca

 1. Numai atat?! Pai….. nu le-ati spus de riscul asumat prin manipulare si neinformare? Sau de volumul de munca stabilit la fel?Sau ca potrivit unui sondaj al dvs,oamenii reclama/percep ceva coruptie?

  Apreciază

   1. Dle Dumitrascu,sunt multe de spus despre conditiile de munca! Multe pleaca de la lipsa de personal operativ. De ce a fost nevoie ca 10-20 % din personalul civil sa fie trecut in randul cadrelor militare si apoi fpss? Tot ce lucra la secretariat,financiar-contabilitate,o parte din organizarea muncii etc era personal civil.Mai apoi,de ce nu s-au luat masuri ca personalul operativ sa fie in numar satisfacator?Pentru ca dintr-un motiv,acesta lucra aprox 300 de ore pe luna.Dupa 2004 ,acesta lucra 200-220 ore pe luna.Aceste ore nu au fost contabilizate nicicand,pana prin 2007.Nu va intreb ce faceati in acele vremuri demult apuse,dar lipsa asta ramane o problema urata si mascata.Vorbim de lipsa de personal.Pai,nu e totuna lipsa de 40% cu aia de 10%! Iarasi nu va intreb ce-ati facut din 2007 pana in 2017! Vorbim de ascunderea riscului. Credeti ca multi stiu,de exemplu,ca la apel,ala care intra in camera are un risc mai mare decat ala care sta pe hol iar acesta un risc mai mare decat ala care inregistreaza hartii?Nu mai continui,ca stiu ca veti face un material serios.Sa nu scrieti despre coruptie,ca nu sunt probe si e usor sa arunci cu noroi!

    Apreciază

 2. „Penisionarile din ultimii doi ani au avut ca repercusiune supraincarcarea fiecarui lucrator cu noi sarcini de serviciu si cu generarea a sute de mii de ore suplimentare.” Dati-mi voie sa nu fiu de acord in totalitate cu dvs.E ca si cum as spune ca e cald in casa din cauza ca a venit vara torida.Politica eronata(ori inexistenta ) de resurse umane(lipsa de personal,grava ,dateaza din timpuri preistorice),lipsa de strategie,ineficienta organizatorica si functionala,slaba pregatire,dezinteresul,lipsa de demnitate si nu in ultimul rand,ineficienta liderilor de sindicat(aceeasi oameni din 2004 incoace),incadrarea ca fpss a tuturor angajatilor in conditiile in care pana in 2000 in sistem erau 10% personal civil,adica actualul personal administrativ),lipsa de motivare sau demotivarea.S-a vorbit si s-a scris si despre coruptie,cel putin asa reiese din votingul pe un sait.Din 2004 incoace noi dam vina pe anp si mj.E posibil sa nu fi rezolvat acest lucru de 13 ani?Ghinion! Nu-i asa ca asta e motivul?

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: