FSANP prezent la dezbaterile pe Legea salarizarii unitare

FSANP prezent la dezbaterile pe Legea salarizarii unitare

FSANP a fost prezent (articol 1, articol 2, articol 3, articol 4) la dezbaterile din Camera Deputatilor, la Comisia de Munca, pe Legea salarizarii unitare pentru a sustine amendamentele referitoare la salarizarea angajatilor din penitenciare. In sprijinul FSANP a venit domnul Bogdan Hosu, presedintele Confederatiei Sindicale Cartel Alfa.

In Comisie, la negocieri, deputatii PSD aveau trasata sarcina sa treaca in regim de urgenta doar amendamente fara impact financiar (doar probleme pe tehnica legislativa). FSANP a solicitat includerea in salariul de functie a gradatiei, precum si avansarea datei intrarii in vigoare a legii (adica sa fie iunie, nu martie pentru a nu pierde ceea ce am castigat recent prin OUG 9/2017). Solictarile FSANP vor fi discutate marti, 6 iunie.

P.S.

Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca va sustine doar amendamentele care vor scadea salariile, ci nu pe cele care le vor mari. De ce este atat de important acest prag de 32 de miliarde de lei? In realitate costurile impuse de Legea salarizarii unitare vor fi peste 60 de miliarde de lei, suma pe care Guvernul nu si-o va permite.

Anunțuri

5 comentarii

  1. Pentru erori îmi cer scuze , nu sunt specializată pe financiar – salarizare. Sa speram ca va fi bine. Trebuie sa fim optimiști și încrezători

  2. Pentru erori îmi cer scuze , nu sunt specializată pe financiar – salarizare.

  3. Nu înțeleg de ce din martie. Art. 37 alin 2: începând cu 1 iulie 2017, iar noi ne regăsim la lit b, prin excepție de la lit a. Poate nu am înțeles eu. Și nu în salariul de funcție cumva sa fie introdusa gradația? Eu asa înțeleg din art.7 lit f din lege și din art 4 alin 2 din Anexa VI. Salariul de comanda e max 25% , noxe max 15%, pericol max 30, toate precedate de sintagma ” de pana la”. Bănuiesc că ordonatorul principal de credite va hotărî procentul.

    1. As fi naiv sa cred ca acele cresteri salariale nu ascund capcane. Cresterea reala anuala a salariului este mica,de ordinul a 200 lei. Lumea credea ca va primi de la 500 lei in sus.

      1. Din calculele compartimentului financiar reiese o crestere de aproximativ 400 pe tura si 300 lei la program normal de lucru.

Comentariile sunt închise.