FSANP a fost prezent (articol 1, articol 2, articol 3, articol 4) la dezbaterile din Camera Deputatilor, la Comisia de Munca, pe Legea salarizarii unitare pentru a sustine amendamentele referitoare la salarizarea angajatilor din penitenciare. In sprijinul FSANP a venit domnul Bogdan Hosu, presedintele Confederatiei Sindicale Cartel Alfa.

In Comisie, la negocieri, deputatii PSD aveau trasata sarcina sa treaca in regim de urgenta doar amendamente fara impact financiar (doar probleme pe tehnica legislativa). FSANP a solicitat includerea in salariul de functie a gradatiei, precum si avansarea datei intrarii in vigoare a legii (adica sa fie iunie, nu martie pentru a nu pierde ceea ce am castigat recent prin OUG 9/2017). Solictarile FSANP vor fi discutate marti, 6 iunie.

P.S.

Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca va sustine doar amendamentele care vor scadea salariile, ci nu pe cele care le vor mari. De ce este atat de important acest prag de 32 de miliarde de lei? In realitate costurile impuse de Legea salarizarii unitare vor fi peste 60 de miliarde de lei, suma pe care Guvernul nu si-o va permite.