FSANP prezent la dezbaterile pe Legea salarizarii unitare

Statutul politistului de penitenciare a fost dezbatut in Parlament

FSANP a fost prezent (articol 1, articol 2, articol 3, articol 4) la dezbaterile din Camera Deputatilor, la Comisia de Munca, pe Legea salarizarii unitare pentru a sustine amendamentele referitoare la salarizarea angajatilor din penitenciare. In sprijinul FSANP a venit domnul Bogdan Hosu, presedintele Confederatiei Sindicale Cartel Alfa.

In Comisie, la negocieri, deputatii PSD aveau trasata sarcina sa treaca in regim de urgenta doar amendamente fara impact financiar (doar probleme pe tehnica legislativa). FSANP a solicitat includerea in salariul de functie a gradatiei, precum si avansarea datei intrarii in vigoare a legii (adica sa fie iunie, nu martie pentru a nu pierde ceea ce am castigat recent prin OUG 9/2017). Solictarile FSANP vor fi discutate marti, 6 iunie.

P.S.

Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca va sustine doar amendamentele care vor scadea salariile, ci nu pe cele care le vor mari. De ce este atat de important acest prag de 32 de miliarde de lei? In realitate costurile impuse de Legea salarizarii unitare vor fi peste 60 de miliarde de lei, suma pe care Guvernul nu si-o va permite.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

5 gânduri despre „FSANP prezent la dezbaterile pe Legea salarizarii unitare

 1. Pentru erori îmi cer scuze , nu sunt specializată pe financiar – salarizare. Sa speram ca va fi bine. Trebuie sa fim optimiști și încrezători

  Apreciază

 2. Nu înțeleg de ce din martie. Art. 37 alin 2: începând cu 1 iulie 2017, iar noi ne regăsim la lit b, prin excepție de la lit a. Poate nu am înțeles eu. Și nu în salariul de funcție cumva sa fie introdusa gradația? Eu asa înțeleg din art.7 lit f din lege și din art 4 alin 2 din Anexa VI. Salariul de comanda e max 25% , noxe max 15%, pericol max 30, toate precedate de sintagma ” de pana la”. Bănuiesc că ordonatorul principal de credite va hotărî procentul.

  Apreciază

  1. As fi naiv sa cred ca acele cresteri salariale nu ascund capcane. Cresterea reala anuala a salariului este mica,de ordinul a 200 lei. Lumea credea ca va primi de la 500 lei in sus.

   Apreciază

   1. Din calculele compartimentului financiar reiese o crestere de aproximativ 400 pe tura si 300 lei la program normal de lucru.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: