Doamna Dita Podaru, careia ii multumim pentru implicarea si efortul depus, ofera angajatilor din penitenciare cateva lamuri referitoarea la interpretarea prevederilor Legii salarizarii unitare. Intr-un articol precedent, am scos in evidenta posibilele lacune ale viitoarei legi a salarizarii, inainte ca aceasta sa intre in vigoare.

Orice implicare a celor care pot explica angajatilor din penitenciare elemente tehnice ale viitoarei legi a salarizarii unitare este binevenita, drept pentru care va lansez rugamintea de a dezbate public, pe acest site, Legea salarizarii unitare.

Opinie Dita Podaru:

“In Anexa VI art 88 este reglementata plata SDSL,ca excepție la articolul. 21 la care faceți referire , cu plata de 100% spor pt orele lucrate, cu mentiunea clara ca aceste ore nu se recupereaza. Va trebui doar un OMJ nou, probabil ceva identic cu cel actual. Iar denumirea marginala a art 21 din lege este legata de orele suplimentare doar.

In legatura cu sporurile, nu toate sporurile actuale isi pastreaza aceeasi denumire in noun Lege.De ex va fi salariu de comanda sau indemnizație de pericol. Ideea este ca in ANEXA VI puteți verifica ce va ramâne sub denumirea de spor la care face Legea referire intr-un maxim de 30%.”