Lacunele legii salarizarii unitare

Lacunele legii salarizarii unitare

Vorbeam zilele trecute despre lacunele Legii salarizarii unitare, care, in mod ciudat, defavorizeaza angajatii din penitenciare. Potrivit FSANP, legea salarizarii unitare afecteaza in mod negativ salariul angajatilor din penitenciare deoarece:

 • majorarea de 75% pentru munca in zile de sarbatoare legala si sambete si duminici se va acorda doar daca nu este compensata cu timp liber corespunzator,
 • plafoneaza la 30% sporurile pentru angajatii din penitenciare,
 • nivelul salarial la care se raporteaza noua Lege a salarizarii unitare va fi salariul din martie 2017, adica nemajorat cu 10% (majorarea de 10% se aplica din aprilie 2017).
 • nu face referire la agentii cu studii post-liceale (cei care au absolvit SNPAP Tg. Ocna).

Este necesar ca cei care cunosc mecanismele de calcul si au habar despre salarizarea angajatilor din penitenciare sa trimita sugestii si propuneri la adresa de e-mail fsanp@fsanp.ro

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Lacunele legii salarizarii unitare

 1. art 88 spune clar ca plata SDSL SE FACE 100%.ASA CA……cititi mai intii si apoi va dati cu parerea .

  Apreciază

 2. În legătură cu sporurile, nu toate sporurile actuale își păstrează aceeași denumire în noun Lege.De ex va fi salariu de comanda sau indemnizație de pericol. Ideea este ca în ANEXA VI puteți verifica ce va rămâne sub denumirea de spor la care face Legea referire intr-un maxim de 30%.

  Apreciază

 3. În Anexa VI art 88 este reglementata plata SDSL,ca excepție la articolul. 21 la care faceți referire , cu plata de 100% spor pt orele lucrate, cu mentiunea clara ca aceste ore nu se recuperează. Va trebui doar un OMJ nou, probabil ceva identic cu cel actual. Iar denumirea marginala a art 21 din lege este legata de orele suplimentare doar.

  Apreciază

  1. Stimata dna D Podaru
   Va adresez urmatoarea intrebare-Cei de la administrativ vor primi un spor de pericol mai mic decat cei de la operativ?

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: