De fecare data am solicitat angajatilor din penitenciare sa aiba un comportament adecvat in exercitarea atributiilor profesionale, atat in relatia cu superiorii, cat si in relatia cu subalternii. Depravarea comportamentala in randul angajatilor din penitenciare s-a accentuat in ultimii ani din cauza faptului ca superiorii, care trebuie sa se constituie in exemple pentru subordonati, dar si formatorii de opinie din sistemul penitenciar, au adoptat un compotament deviant.

Vi-l mai amintiti pe directorul de la Penitenciarul Mioveni? Fostul agent siparez ajuns director de penitenciar din greseala…  Directorul care descalta acum ceva timp angajatii, inclusiv femeile, in postul de control, fara sa le asigure masurile de igiena corespunzatoare.  In fine, prea multe cuvinte irosite pentru un om ca el.

Ca tot veni vorba de comportament, Emanuel Conea si-a permis tupeul sa reclame corpul de control trimis de directorul general al ANP sa-i verifice activitatea. Aici s-a ajuns cu obraznicia. Putea contesta legal nota de control, dar el si-a permis sa faca procese de intentie inspectorilor ANP.