Legea salarizarii discrimineaza angajatii din penitenciare

Legea salarizarii discrimineaza angajatii din penitenciare

Celebra Lege a salarizarii unitare, care anunta cresteri fabuloase in sectorul bugetar, pare a nu avantaja prea mult angajatii din penitenciare in comparatie cu colegii din celelalte sectoare de activitate. Legea este discriminatorie prin prisma faptului ca exista angajati care muncesc in aceleasi conditii, dar care sunt remunerati diferit.

Importanta sociala a muncii prestate a fiecarui angajat din cele 7 sectoare de activiate este cantarita diferit de initiatorul legii. S-a pus accent pe avantajarea celor doua sectoare: educatie si sanatate. Penitenciarele sunt codase in ceea ce priveste cresterile salariale.

Legea salarizarii unitare este un act inechitabil, din cauza faptului ca nu poate rezolva disfunctionalitatile din salarizarea angajatilor din penitenciare, deoarece cresterea salariului politistului de penitenciare depinde de sporuri. Sporurile sunt plafonate, conform legii la 30% din suma salariilor de baza. Legea nu este nici sustenabila, ceea ce va conduce la blocarea ei inainte de a produce efecte semnificative pentru angajatii din penitenciare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Legea salarizarii discrimineaza angajatii din penitenciare

 1. Auzi, sa puna accentul pe educatie si sanatate…… Am vrea in continuare sa fim slujitori intr-un stat militarizat, in care structurile de aparare sa fie privilegiate. George Orwell, Ferma animalelor, va spune ceva? Cand un cadru de penitenciar isi va da demisia si se va face profesor, am ajunge o tara civilizata. Cand un profesor s-a leapadat de meserie si se face agent ni s-a parut corect. aveam o justificare- BANII. Ne plangem ca asta este Romania. Sa punem lucrurile in ordine. Chiar daca nu ne convine cum suntem vazuti din punct de vedere socio-profesional. normal ca legea este inechitabila, in mintea unora.

  Apreciază

  1. Cand nu vom mai fi nevoiti sa meditam copii pentru ca profesorii nu-si fac treaba, cand vom merge la medic si nu vom mai fi nevoiti sa avem plicul cu bani asupra noastra, abia atunci veti avea dreptul sa faceti astfel de comentarii.

   Apreciază

  2. Dar oare in tarile civilizate penitenciarele si politia sunt la coada din punct de vedere salarial? In opinia dvs cati agenti de penitenciare sau politisti sunt egali cu un profesor sau medic? 1 profesor=2 agenti si 1 medic=3 agenti? Sau cum calculam? Care meserie are o importanta sociala mai mare, profesorul, doctorul,”militianul”, militarul?
   O societate are nevoie de toti cei enumerati mai sus ca sa functioneze corect , salariul profesorului e compensat prin faptul ca petrece doar cateva ore din zi la scoala, la clasa merge sa recruteze cotizanti pentru meditatii, doctorul are si acum un salariu bunicel pentru economia Romaniei, mai face si o spaguta pe langa salariu,etc.
   Acum haideti sa vorbim despre agentul de penitenciare pe care il considerati mult mai bine platit in comparatie cu un profesor sau doctor: ore suplimentare fara numar, lucrul cu detinuti periculosi, fara telefon mobil, stres, alarme, rigori specifice sistemului militar, ture de noapte, etc (completati si dvs). Nu ia spaga, nu da meditatii, nu are voie in partide!
   Ce ziceti, meritam si noi o bucatica din ciolanul legii unitare si alte mariri?

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: