Politist agresat de un proxenet

Politist agresat de un proxenet

De cateva zile, circula o stire pe internet, devenita virala pe reteaua de socializare Facebook, pe care am considerat-o de interes si pentru angajatii din penitenciare, in care un politist sucevean este amenintat si provocat in public de catre un proxenet caruia i-a afectat “interesele de biznis”. In afara zidurilor penitenciarelor situatia a inceput sa scape de sub control. Tot mai multe cazuri de ultraj la adresa politistilor ajung in spatial public.

Lipsa de interes a decidentilor si teama pierderii functiei a sefilor incapabili sa ia decizii corecte, demne sa restabileasca autoritatea politistului in societate au condus la incurajarea unor comportamente ca cele ale proxenetului agresor.

In penitenciarele romanesti se intampla zilnic agresiuni, cel putin verbale, ale detinutilor indreptate impotriva cadrelor. Nu de putine ori, acestea au fost musamalizate din cauza atitudinii tolerante, fie a sefilor avizi de “liniste” in raportarile zilnice catre ANP, fie din cauza incapacitatii vreunui lucrator de a lua masurile corecte (exemplu: plictiseala de a mai intocmi un raport de incident).

Organizatiile sindicale au atras atentia conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), ca lipsa luarii unor masuri coercitive imediate in cazul aparitiei cazurilor de agresiune au ca efect, pe termen mediu, incurajarea comportamentelor agresive ale detinutilor. Penitenciarul Galati sta marturie afirmatiilor mele. Cunoscatorii pot confirma.

Organizatiile sindicale din Politie ar trebui sa fie mai vizibile in spatial public pentru a pune presiune pe guvernanti, in scopul elaborarii unor norme de protectie reala a politistilor si sa creeze masuri de prevenire a unor astfel de incidente. Acelasi lucru ar trebui sa se inscrie si pe agenda de lucru a sindicatelor din penitenciare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 gânduri despre „Politist agresat de un proxenet

  1. Păi, ăsta cu tatuaje e un om „reintegrat”. După ce a tras de fiare în pușcărie și a făcut origami pe credite, și eventual liberat condiționat pentru bună purtare, trebuie să-i dăm puțină înțelegere.
    Sindicatele din poliție au fost vizibile în cazul Berbeceanu?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: