Realitatea TV, jignirea angajatilor din penitenciare, seziare CNA

Realitatea TV, jignirea angajatilor din penitenciare, seziare CNA

Sindicatul Solidaritatea Dolj, a sesizat Consiliul National al Audiovizualului in vederea analizarii oportunitatii sanctionarii postului de televiziune Realitatea TV, doarece, vineri, 12.05.2017, in cadrul emisiunii de la ora 21:00, Realiatatea Romaneasca, realizatorul Octavian Hoarda si analistul politic Cozmin Gusa, care a intervenit telefonic in emisiune, au adus injurii repetate angajatilor din penitenciare prejudiciind imaginea sistemului penitenciar si tuturor angajatilor din penitenciare, numindu-i „cap de oaie”, „dornici de spaga” si „indivizi dezumanizati”. Motivul? Maricel Pacuraru, patronal televiziunii Realitatea TV, este detinut in penitenciar.

Doamnei Laura Corina GEORGESCU

Presedinte

Consiliul National al Audiovizualului 

 

Stimata doamna Presedinte,

Subscrisul, Sindicatul Solidaritatea Dolj, cu sediul în jud. Dolj, mun. Craiova, str. Vasile Alecsandri, nr. 89, persoană juridica neguvernamentala, apolitica și de drept privat, va rugam sa analizati oportunitatea sanctionationarii postului de televiziune Realitatea TV, pentru incalcarea legislatiei audivizuale, deoarece, in data de 12.05.2017, in cadrul emisiunii de la Realitatea TV difuzata la ora 21:00, Realiatatea Romaneasca, realizatorul Octavian Hoarda si Cozmin Gusa, care a intervenit telefonic in emisiune, au adus injurii repetate angajatilor din penitenciare prejudiciind imaginea sistemului penitenciar si tuturor angajatilor din penitenciare.

Realizatorul emisiunii Realiatatea Romaneasca, Octavian Hoarda a relatat ca sindicalistii din penitenciare „iau mita si introduc telefoane, ca introduc droguri, ca bat, ca schingiuiesc, ca nu dau medicamente, ca nu dau invoiri”, opinii fara suport factual.

Analistul politic Cozmin Gusa, a intervenit telefonic in emisiune, precizand ca: „gardieni, care iar este o problemă, e ceva groaznic cu gardienii ăştia. Eu i-am văzut de fiecare dată, bine, pe lângă faptul că sunt poliţişti cap de oaie, mulţi dintre ei sunt dezumanizaţi. Deci oamenii ăia au o atitudine care nu-i califică să se poarte cu oamenii. Se pot purta eventual cu animalele, dar şi cu ele asociaţia de protecţie a animalelor ar avea mari probleme cu dânşii pentru că se poartă execrabil. Repet, am fost în câteva penitenciare, am văzut cum se poartă, oamenii sunt dezumanizaţi. Nu este nici măcar vina lor. Au trăit într-un mediu concentraţional, cu fel de fel de complicităţi, între clanuri de ţigani şi mafioţi care domină penitenciarele, în faţa cărora nu au ce să spună, speriaţi, dornici de şpagă la rândul lor, deci asta e situaţia din penitenciare, nu este o altă situaţie.”

Consideram ca opiniile domnilor Octavian Hoarda si Cozmin Gusa sunt inoportune, incorecte, fara a se baza pe informatii factuale si evoca emotiile celor doua persoane, deoarece domnul Cozmin Gusa a precizat ca este implicat direct in acest subiect (n.r. gratierea detinutilor), deoarece are prieteni care se afla in penitenciarele din Romania.

Cu stima,

Cosmin DOROBANTU

Vicepresedinte

Sindicatul Solidaritatea Dolj

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

5 gânduri despre „Realitatea TV, jignirea angajatilor din penitenciare, seziare CNA

 1. „Postacii noştri de serviciu unde sunt. Au adormit? Bine că se pricep, bineînțeles sub protecția anonimatului, să-și critice colegii, șefii sau chiar ministrul justiției, dar în aceste momente ce fac? Nu cred că sunt de acord cu….!”
  Ba da, sunt de acord, daca se refereau la tine! Ești anti-critica, sau doar obedient(a)?

  Apreciază

  1. Pentru acord fin : nu ai inteles nimic . Doream o opinie la acuzatiile postului tv nu la comentariul unei persoane care inca se lupta pentru imaginea sistemului. Esti tipic individul la care se refera comentariul si ai cazut in capcana lui. Esti sigur pe directia data de …. iRealitatea tv si nu reprezinti o solutie viabila. Nu stiu ce parere are Cosmin ca… acum e mai departe de Bucuresti si mai preocupat cu noua functie.

   Apreciază

 2. Anul trecut acest post TV a împroșcat cu noroi doi oameni de la Poarta Alba care au avut barbatia sa pună piciorul in prag si să.i dea peste cap planurile mizere. Respect pentru cei doi functionari. Au fost singuri împotriva tuturor.

  Apreciază

  1. nu era vorba de „2 oameni”. mai degraba de „2 sub-oameni”, care l-au favorizat pe respectivul (patronache TV) si i-au dat un „loc de munca” unde statea picior peste picior si urmarea doua canale tv simultan pe doua televizoare si de unde isi punea la punct afacerile.
   ia te uita unde erau victimele! doua mizerii!!!

   Apreciază

 3. Bună ziua,
  Atitudinea celor 2 persoane este una tipic recidivistă, des întâlnită la persoanele aflate temporar după gratii și chiar în libertate. După ce își fac interesul denigrează și jignesc, nu o persoană sau anumite persoane cu care probabil au relaționat, ci o întreagă categorie profesională.
  Este de apreciat inițiativa d-voastră dar consider că nu este suficient. Campania de prezentare a aspectelor pozitive din penitenciare trebuie extinsă și la nivel central. Chiar şi problemele cu care se confruntă sistemul, ce preocupări au deținuții, aparținătorii, avocații etc , inclusiv cu privire la eventualele intervenții pentru favorizarea regimului de detenție.
  De asemenea, se poate analiza o eventuală suspendare temporară a reporterilor acestui post de televiziune, inclusiv a reporterilor din teritoriu. Momentan Antenele şi România Tv sunt relativ obiective, dar … nu se știe până când.
  Postacii noştri de serviciu unde sunt. Au adormit? Bine că se pricep, bineînțeles sub protecția anonimatului, să-și critice colegii, șefii sau chiar ministrul justiției, dar în aceste momente ce fac? Nu cred că sunt de acord cu….!
  ATENŢIE! Un comportament normal şi deontologic al personalului sistemului în relaționarea cu deținuții și alte persoane din exterior poate fi considerat anormal pentru un om simplu, cu pregătire medie şi care nu are aparținători în detenție! Dar pentru alte categorii de persoane?
  Alte comentarii dacă mai sunt …le las la aprecierea cititorului.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: