Sindicatul Solidaritatea Dolj, a sesizat Consiliul National al Audiovizualului in vederea analizarii oportunitatii sanctionarii postului de televiziune Realitatea TV, doarece, vineri, 12.05.2017, in cadrul emisiunii de la ora 21:00, Realiatatea Romaneasca, realizatorul Octavian Hoarda si analistul politic Cozmin Gusa, care a intervenit telefonic in emisiune, au adus injurii repetate angajatilor din penitenciare prejudiciind imaginea sistemului penitenciar si tuturor angajatilor din penitenciare, numindu-i „cap de oaie”, „dornici de spaga” si „indivizi dezumanizati”. Motivul? Maricel Pacuraru, patronal televiziunii Realitatea TV, este detinut in penitenciar.

Doamnei Laura Corina GEORGESCU

Presedinte

Consiliul National al Audiovizualului 

 

Stimata doamna Presedinte,

Subscrisul, Sindicatul Solidaritatea Dolj, cu sediul în jud. Dolj, mun. Craiova, str. Vasile Alecsandri, nr. 89, persoană juridica neguvernamentala, apolitica și de drept privat, va rugam sa analizati oportunitatea sanctionationarii postului de televiziune Realitatea TV, pentru incalcarea legislatiei audivizuale, deoarece, in data de 12.05.2017, in cadrul emisiunii de la Realitatea TV difuzata la ora 21:00, Realiatatea Romaneasca, realizatorul Octavian Hoarda si Cozmin Gusa, care a intervenit telefonic in emisiune, au adus injurii repetate angajatilor din penitenciare prejudiciind imaginea sistemului penitenciar si tuturor angajatilor din penitenciare.

Realizatorul emisiunii Realiatatea Romaneasca, Octavian Hoarda a relatat ca sindicalistii din penitenciare „iau mita si introduc telefoane, ca introduc droguri, ca bat, ca schingiuiesc, ca nu dau medicamente, ca nu dau invoiri”, opinii fara suport factual.

Analistul politic Cozmin Gusa, a intervenit telefonic in emisiune, precizand ca: „gardieni, care iar este o problemă, e ceva groaznic cu gardienii ăştia. Eu i-am văzut de fiecare dată, bine, pe lângă faptul că sunt poliţişti cap de oaie, mulţi dintre ei sunt dezumanizaţi. Deci oamenii ăia au o atitudine care nu-i califică să se poarte cu oamenii. Se pot purta eventual cu animalele, dar şi cu ele asociaţia de protecţie a animalelor ar avea mari probleme cu dânşii pentru că se poartă execrabil. Repet, am fost în câteva penitenciare, am văzut cum se poartă, oamenii sunt dezumanizaţi. Nu este nici măcar vina lor. Au trăit într-un mediu concentraţional, cu fel de fel de complicităţi, între clanuri de ţigani şi mafioţi care domină penitenciarele, în faţa cărora nu au ce să spună, speriaţi, dornici de şpagă la rândul lor, deci asta e situaţia din penitenciare, nu este o altă situaţie.”

Consideram ca opiniile domnilor Octavian Hoarda si Cozmin Gusa sunt inoportune, incorecte, fara a se baza pe informatii factuale si evoca emotiile celor doua persoane, deoarece domnul Cozmin Gusa a precizat ca este implicat direct in acest subiect (n.r. gratierea detinutilor), deoarece are prieteni care se afla in penitenciarele din Romania.

Cu stima,

Cosmin DOROBANTU

Vicepresedinte

Sindicatul Solidaritatea Dolj