Uniforma trebuie modificata calitativ si cantitativ

Uniforma pentru angajatii din penitenciare

Pe reteaua de Facebook, in privat, am primit, de la persoane a caror opinie o apreciez, unele critici cu privire la uniforma de serviciu a angajatilor din penitenciare. Ceea ce este perfect adevarat: echipamentul de serviciu al lucratorilor din penitenciare este urat, de proasta calitate, saracacios in insemnele statului si nu se ridica aproape deloc la nivelul importantei sociale a muncii de penitenciare.

Intr-o alta ordine de idei, echipamentul de servicu al angajatilor din penitenciare ar trebui reformat, atat cantitativ, cat si calitativ. Acum 2 ani se vorbea despre cresterea normei de echipare cu aproximativ 460 de lei/angajat. S-a uitat… Interesul sindicatelor din penitenciare ar trebui sa se fixeze pe lucruri pe care le pot rezolva fara prea mari cheltuieli de resurse din partea lor: modificarea de OMJ, de Decizii ale DG ANP.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

12 gânduri despre „Uniforma trebuie modificata calitativ si cantitativ

 1. Dle Presedinte,cum vedeti dvs „problema”SIPA”?Ma gandesc ca erati DGA in perioada aceea cand a fost desfiintata acea institutie….

  Apreciază

 2. Mai bine schimbam uniforma ….ca sa nu ne mai recunoasca nimeni!! Auzi la ala…cica”insemne nu prea ai pe nicăieri”. Da’unde sa-ti puna insemne,la cap ,ochi,picioare,inima si creier?Mai mult,uniforma „după spălare se decolorează”.Ce descoperire ! Pai ce-ai vrea ,sa se vopseasca?Si masina ta,aia bengoasa,dupa spalare ,rugineste! N-o mai spala,savantule!

  Apreciază

  1. Mai,jeane,ia mataluta o uniforma de ”badigard”si lasa-ne cu teoria ta de 2 lei!cred ca nici nu porti uniforma-doar ”dai foc” pe aici!O uniforma trebuie sa aiba prestanta,calitate,si,spre oftica ta,insemne!Suntem in slujba statului nu a firmelor de paza sau a Primariei!Pana si alea au ceva pe ele!…

   Apreciază

 3. Incaltamintea lasa de dorit! Tinuta nu este rea, nemultumeste mintile bolnave ce vor sa semanam cu politistii si sa ne numim politie penitenciara. 50% din angajati ar renunta la o marire de 1000 lei pentru denumirea de politist penitenciar.Asta inseamna sa nu fii loial institutiei si sa nu-ti faci cu placere meseria.

  Apreciază

  1. Am impresia că ești unul din ăia care nici nu pun uniforma pe ei la serviciu. nu numai încălțăminyea lasă de dorit, ci toată uniforma.
   faza cu creșterea sumei alocate la echipament a rămas o cioacă doar ca să mai tacă purtătorii de uniforme din gură. o fentă, adică.
   În rest ai dreptate. Numai un bolnav mintal poate afirma că uniforma actuală e ok și să o mai și poarte.

   Apreciază

 4. Dle Cosmin, echipamentul actual,de serviciu,nu este „urat, de proasta calitate, saracacios in insemnele statului”.Pana si fierul rugineste sau piatra crapa din cauza agresiunii. Deci,acest echipament nu se sifoneaza(poti sa dormi imbracat si incaltat),e rezistent la rupere(facem testul de siguranta ca la masini !) ,nu trebuie calcat,ci,doar spalat .Referitor la insemne,cate sa fie pe cm patrat de material? Sau sa punem si pe sireturi?Cred ca ar trebui introdusi pentofii cu gauri,ca echipament de serviciu pentru tinuta de vara. Pantofii actuali sunt buni pentru sezonul primavara,toamna-iarna.Eu n-am avut nevoie de bocanci in iarna asta! Cat priveste importanta sociala a muncii noastre,nu stiu sa existe un clasament in care sa se arate vreo ierarhie! Ca om,va inteleg ca doriti cat mai multe lucruri bune pentru angajati! Insa, nu asta este ierarhia cu prioritati! Si sunt cateva zeci!

  Apreciază

  1. insemne nu prea ai pe nicăieri. „Nu trebuie călcat, doar splat”. dar după spălare se decolorează și arată ca o salopetă. Mă bucură că ești printre cei care are nevoie vara de pantofi perforați. Mă gândesc că ai familie și trebuie totuși să te descalți acasă după 12 ore de serviciu ….

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: