Sindicatele propun mandatul de 4 ani pentru directori

In viitor penitenciarele vor fi conduse de diLECTORI, nu diRECTORI

In forma propusa de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a Statutului politistului de penitenciare  se prevede ca directorii generali si directorii generali adjuncti sa fie numiti pe o perioada de 4 ani, de la data intrarii in vigoare a Statutului. Nu se face vorbire deloc de directorii de unitati penitenciare.

Sindicatele din penitenciare considera ca omisiunea introducerii in proiectul de Statut al politistului de penitenciare a mandatului de 4 ani si pentru directorii de penitenciare va avea ca efect aparitia unui comportament dicatorial din partea acestora, deoarece omisiunea ii plaseaza pe directorii de penitenciare intr-o sfera de protectie discriminatorie fata de directorii generali si directorii generali adjuncti ai ANP.

Propunere ANP: “(8) Directorul general și directorii generali adjuncti din politia penitenciara se numesc pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia o singura data, pentru inca 4 ani; prelungirea mandatului se face conform competentelor de gestiune a resurselor umane, in urma verificarii modului de indeplinire a criteriilor prevăzute la art. 57 alin. (2) – (5).”

Propunere Sindicate: “Directorul general, directorii generali adjuncţi și directorii de unități din poliția penitenciară se numesc pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia o singură dată, pentru încă 4 ani; prelungirea mandatului se face conform competenţelor de gestiune a resurselor umane, în urma verificării modului de îndeplinire a criteriilor prevăzute la art. 57 alin. (2) – (5).”

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

4 gânduri despre „Sindicatele propun mandatul de 4 ani pentru directori

 1. Se vede de la o posta ca la elaborarea proiectului de lege au pus umarul unii directori ai unitatilor penitenciare care au fost sau mai sunt imputerniciti pe diferite functii de conducere in aparatul central precum si unii sefi cinstiti , tot de acolo ,agatati in hora intereselor din teritoriu . Corectii astia si- au acordat prin lege , avantaje proprii personale si profesionale potrivite ca o manusa la reintoarcerea in unitatile de unde provin …Rusine !!!!!

  Apreciază

  1. Nu-i nicio pronlema. In Camera Deputatilor, camera decizionala, se pot schimba multe. Sau se pot anula multe, dupa caz. Efectiv, la Comisia de specialitate, este suficient sa se propuna un amendament motivat al unui deputat ALDe, sa zicem. Si,.. hatz!, din pix, imputernicitii vor fi pusi la colt. Ma tem ca, daca Statutul va mai sta pe la ANP, MJ sau intre ape, imputernicirea va deveni o virtute perpetua. Deci, starea actuala a proiectului este o adevarata bomba cu ceas pentru noi. Si cine credeti ca are interes sa se pastreze aceasta stare?

   Apreciază

 2. Conform unei decizii a Curtii Constitutionale ce s a pronuntat cu privire la statutul politisrului s a ajuns la concluzia ca un functionar public nu poate fi numit pe un mandat limitat el beneficeaza de stabilitate in functia publica numita si nu e oportuna numirea pe mandate, totodata nu este o functie de demnitate aleasa ca si cea de primar parlamentar presedinte ci e ocupata prin alta metoda….

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: