Daca nu iesi tu, ies ei

Prostia asta cu gratierea sustinuta interesat de catre pesedei si la fel de interesat de catre ceilalti politicieni penali ori oameni de afaceri cu statul pare sa aiba un efect interesant. Destui romani cu minte-n cap inteleg ca daca problema e starea puscariilor, solutia nu este gratierea detinutilor promovata intens de mass-media puscariofila. Drept pentru care se prefigureaza proteste monstru.

Această prezentare necesită JavaScript.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

2 gânduri despre „Daca nu iesi tu, ies ei

 1. Partea a II-a e si mai interesanta… „În proiectul legii grațierii au scris, la art. 1, că se grațiază pedepse, dar la art. 8 au scris că legea se aplică pentru fapte. De ce vor să grațieze faptele, nu pedepsele?

  1.Este important de ce vor să grațieze faptele, și nu pedepsele. Dacă grațiază pedepsele date până la data de X, știi că de acolo încolo nu se mai grațiază. Dacă grațiază faptele, atunci vor fi grațiate, indiferent de când vor fi venind condamnările: și faptele în curs – anchetele în curs și oamenii aflați în curs de judecată, fie au terminat fondul, fie sunt în diverse etape.

  Oamenilor nu li s-a spus că se grațiază și cei de astăzi, care încă nu sunt judecați!

  2.Dacă rămâne grațierea pedepselor până la 6 ani, e foarte grav. Și până la 5 ani este grav, pentru că infracțiuni pedepsite până la 5 ani închisoare sunt foarte grave. Dau câteva exemple: bancruta frauduloasă, gestiune frauduloasă, deturnarea licitațiilor publice, uzurparea de calități oficiale, nedenunțarea unei infracțiuni, uzurparea funcției, purtarea abuzivă, neglijența în serviciu, falsificarea de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false, fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea unui înscris sub semnătură privată, falsul în declarații, falsul privind identitatea, falsificarea unei înregistrări tehnice, accidentul de cale ferată, toate infracțiunile de circulație, inclusiv conducerea sub influența alcoolului, uz de armă fără drept etc. Astea sunt infracțiuni grave și au pedepse de până la 5 ani închisoare. ”
  Monica Macovei
  (Realitatea TV, 6 mai 2017)

  Apreciază

 2. O analiza extrem de interesanta a unui specialist:
  ” Nu avem nevoie de o grațiere colectivă acum, pot fi făcute grațieri individuale.

  Este momentul să se trezească toată lumea. Cei care iubesc România, pentru că politicienii care discută numai despre grațiere și se gândesc care dintre prietenii lor sau rudele lor ies din închisoare și care nu ies nu se vor gândi niciodată la țară și nu ne vor face bine ca țară sau ca națiune.

  Nu avem nevoie de niciun proiect de lege a grațierii. Nu ne cere CEDO, nu ne cere nicio decizie.

  Avem nevoie de investiții în sistemul penitenciar, poate nici nu foarte multe dacă sunt deștept făcute, astfel încât oamenii să trăiască decent.

  Pentru cei în nevoie – cu copii mulți, bătrâni, condamnați pentru fapte minore – se pot da grațieri individuale. Ministrul Justiției să facă o listă și să o trimită președintelui Iohannis. De asta avem nevoie, nu de o lege a grațierii colective. Societatea este total împotrivă.

  Ministrul Justiției primește astfel de scrisori de la deținuți sau familiile lor, poate să ceară informații și de la penitenciare și poate să facă o listă – și lungă – și să se ducă cu ea la președintele Iohannis, să-i grațieze pe cei aflați în nevoie. ” Monica Macovei

  (Realitatea Tv, 6 mai 2017)

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: