Controversa sporului de 40%

Sporul de 40% - continuitate - este contestat in unitatile penitenciare

In amendamentul recent aprobat la legea salarizarii s-a introdus un spor de 40% pentru personalul care executa serviciu de continuitate. Se aplica si angajatilor din penitenciare.  Sindicatele insa si-au manifestat rezerve plecand de la idea ca beneficiile vor fi mai mici decat obligatiile, si ca este un risc. La fel si o parte dintre cititorii nostri. Neasteptat as zice. 

O explicatie ar fi neincrederea in guvernanti si in promisiunile acestora, nu o data in spatele bunelor intentii declarate ascunzandu-se tot fel de calcule politice. Poate fi insa si o neintelegere sau clasica teama de necunoscut, chiar si in situatia asta in care vine cu un potential beneficiu salarial pentru un efort pe care oricum unii angajati din penitenciare il faca fara vreo compensatie baneasca.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

Un gând despre „Controversa sporului de 40%

  1. care ar fi exemplele in care un agent de penitenciare sau ofiter este obligat sa faca permanenta la domiciliu? se va intampla acelasi furt ca si la sporul de 75% cand ofiteri de comanda din operativ se planifica sambata si duminica in controale de rutina sau ca au ceva de lucrat la birou! si la adminsitrativ la fel! deci va trebui sa avem norme juridice emise de catre MJ

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: