Spor de 40% pentru permanenta la domiciliu

Legea salarizarii a fost votata

Conform prevederilor OUG 9/2017, angajatii din penitenciare vor beneficia de un spor de 40% pentru permanenta la domiciliu daca sunt planificati sa asigure continuitatea indeplinirii atributiilor specifice, in afara programului normal de lucru, de la domiciliu. Conditiile de acordare a majorarii se stabilesc prin Ordin al Ministrului Justitiei (OMJ).

Exista angajati in sistemul penitenciar care sunt planificati sa asigure continuitatea indeplinirii atributiilor specifice, in afara programului normal de lucru, de la domiciliu, cu acordul lor prealabil, dar care nu beneficiaza pentru aceasta perioada de o majorare de 40% din salariul.

Avand in vedere ca se promoveaza ideea potrivit careia aceasta majorare ar veni la pachet cu obligatii noi pentru angajatii din penitenciare (n.r. obligativitatea angajatului de a efectua permanenta la domiciliu fara acordul lui), doresc sa atrag atentia ca o astfel de abordare ar insemna o ingerinta a angajatorului in viata privata a angajatului, ceea ce contravine legislatiei in vigoare.

Aceeasi atitudine refractara a angjatilor din penitenciare a existat si pentru munca in zile de sambata si duminica si sarbatori legale. Ultertior, cand angajatorul a stabilit o majorare de 75% pentru munca in acele conditii, majoritatea angajatilor au salutat aceasta schimbare.

In final, va invit sa nu fiti reticenti la schimbare! Orice ban in plus, intrat buzunarul angajatului din penitenciare, este de bun augur.

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

7 gânduri despre „Spor de 40% pentru permanenta la domiciliu

 1. Da, exista angajați care sunt permanent la dispoziția unității, chiar si in afara programului de lucru! Cei de la sectorul evidentă, in special in unitățile cu arestați preventivi!

  Apreciază

 2. O luna are 720 (744) de ore, 180 la munca iar pt. 540 se acorda 40% !!! Hai ca devenim hoti cu acte, nimeni nu merita acest spor. In acest sistem s-a furat si se fura in draci bani publici.
  Era sa uit, purtatorii de cuvant din sistem ar trebui sa primeasca sporul papusilor mincinoase !! I-am vazut cum au actionat la greva hotilor din iulie 2016, vai de ei …. .

  Apreciază

 3. De acest spor, vor beneficia toti functionarii publici din ANP, care nu se afla in parasirea garnizoanei, CO, CM, CC, ÎP… care sunt obligati si pot sa se prezinte la unitatile penitenciare in caz de alarmare sau alte solicitari.

  Apreciază

 4. Aaaaa,deci asta era!!!Adica se acorda sporul de 40% pentru purtatorul de cuvant!Da …..si sunt multe evenimente cu impact mediatic.Ce chin pe purtator sau purtatoare sa vorbeasca la 50 de camere odata! Doamneee! E prea mult! Ar trebui sa mai primeasca 50%(cate 1% pentru fiecare camera) pentru lucrari de axceptie!! Napoleon cat era el de destept si vorbea cu 2 sau 3 simultan,da’purtatorul?Pai,numai purtator de cuvant sa nu fii!Chiar si pentru 90%???? A, chiar… merita!

  Apreciază

 5. Tot nu inteleg.Adica s-au inchis puscariile in week-end si s-au deschis dupa ce s-aacordat majorarea de75%? „Exista angajati in sistemul penitenciar care sunt planificati sa asigure continuitatea indeplinirii atributiilor specifice, in afara programului normal de lucru, de la domiciliu”-iar nu inteleg.Adica soferul sta acasa cu masina unitatii? Sau poate eu fac paza de acasa?Domnu’Cosmin,e prea greu! Mai da-ne detalii!Poate inteleg si-mi intra si mie banii in buzunar!

  Apreciază

 6. Continuitatea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu la domiciliu este asigurata si de persoanele ca îndeplinesc atribuții de purtător de cuvânt si relații cu publicul la nivelul sistemului penitenciar prin intermediul telefonului de serviciu..permanent….iar ori de cate ori sunt evenimente cu potențial mediatic….ei trebuie sa se prezinte la serviciu…și sa vorbească la 50 de camere si microfoane …simultan….sa redacteze si trimită corect și imediat..prin e-mail….telefonic…etc.. Așa ca sporul este bine venit!!!!
  Cu o analizarea corecta privind atribuții si permanență

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: