Conform prevederilor OUG 9/2017, angajatii din penitenciare vor beneficia de un spor de 40% pentru permanenta la domiciliu daca sunt planificati sa asigure continuitatea indeplinirii atributiilor specifice, in afara programului normal de lucru, de la domiciliu. Conditiile de acordare a majorarii se stabilesc prin Ordin al Ministrului Justitiei (OMJ).

Exista angajati in sistemul penitenciar care sunt planificati sa asigure continuitatea indeplinirii atributiilor specifice, in afara programului normal de lucru, de la domiciliu, cu acordul lor prealabil, dar care nu beneficiaza pentru aceasta perioada de o majorare de 40% din salariul.

Avand in vedere ca se promoveaza ideea potrivit careia aceasta majorare ar veni la pachet cu obligatii noi pentru angajatii din penitenciare (n.r. obligativitatea angajatului de a efectua permanenta la domiciliu fara acordul lui), doresc sa atrag atentia ca o astfel de abordare ar insemna o ingerinta a angajatorului in viata privata a angajatului, ceea ce contravine legislatiei in vigoare.

Aceeasi atitudine refractara a angjatilor din penitenciare a existat si pentru munca in zile de sambata si duminica si sarbatori legale. Ultertior, cand angajatorul a stabilit o majorare de 75% pentru munca in acele conditii, majoritatea angajatilor au salutat aceasta schimbare.

In final, va invit sa nu fiti reticenti la schimbare! Orice ban in plus, intrat buzunarul angajatului din penitenciare, este de bun augur.