Comisia Juridica a Senatului a respins astazi prin vot gratierea pedepselor pentru mita si trafic de influenta, după ce, ieri, senatorii au votat gratierea infractorilor care au savarsit aceste fapte. Inca o data s-a dovedit ca nu rezolvarea problemelor din penitenciare (eliminarea supraaglomerarii si conditiile precare de munca ale angajatilor) este prioritatea decidentilor politici, ci rezolvarea intereselor personale.

Campania televizata dusa impotriva Justitiei, in care procurorii si judecatorii sunt asimilati unor talibani asupritori care atenteaza la viata celor care au jefuit tara si cetateanul cinstit platitor de taxe si impozite, are ca obiectiv discreditarea Justitiei si trecerea la un stat “de drept”, in care politicianul poate afirma nestingherit: “Statul sunt eu!”.

Admitem ca exista si magistrati corupti, cum exista si angajati din penitenciare corupti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa anatemizezi toti magistratii si toti angajatii din penitenciare. Cinstit ar fi ca societatea sa-i excluda pe cei imorali, insa, din contra, firea din ce in ce mai toleranta a romanului incurajeaza deviatiile comportamentale.