CEDO loveste in Justitie

CEDO loveste in Justitie

Justitia din Romania ar putea fi pusa din nou in situatii dificile de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). O noua decizie a Curţii de la Strasbourg atrage atentia ca filmarile facute cu cei anchetati, scosi din arest cu catusele la maini sunt ilegale, deoarece aceste imagini aduc atingere dreptului la respectarea vietii private si la imaginea persoanei care a fost filmata cu catuse la maini.

Exista posibilitatea ca si detinutii din penitenciare sa poata invoca acelasi lucru atunci cand sunt escortati in afara penitenciarului cu catusele la maini. Difuzarea inregistrarii fara acordul detinutului ar constitui o ingerinta in dreptul acestuia la propria imagine, parte integranta a conceptului de viata privata.

Dar ce putem spune despre filmarea angajatului de catre angajator la locul de munca?

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

2 gânduri despre „CEDO loveste in Justitie

  1. Poate nu inteleg eu,dar cine difuzeaza imagini cu persoanele incatusate,parchetul,puscariile sau politia? Sau astea trei institutii(3p) nu-i protejeaza pe incatusati de paparazzi?Cat despre filmarea angajatului la locul de munca avem legea 677/2001 care reglementeaza filmarile astea.Ori si astea cu filmarile angajatului pe sectie sau in foisor au fost difuzate?De paparazzi,desigur.Cam multe dileme!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: