Directorul Penitenciarului Mioveni, inspector principal de penitenciare Emanuel Conea, planifica concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din Penitenciarul Mioveni numai in weekend, deoarece i-a trecut pe la urechi zvonul ca orele lucrate in zile de sambata si duminica s-ar plati in plus cu un spor de 75%.

Valtoarea emotiilor inavutirii l-a cuprins pe actualul director de la Penitenciarul Mioveni, cazut in patima avarului de pe vremea cand era agent la SIPA si urmarea gugustiucii prin curtea Penitenciarului Targu-Jiu, altfel nu-mi explic atitudinea lui de pasibil delicvent.

Ma-ntreb: Cand recupereaza avarul director orele suplimentare lucrate sambata si duminica si platite cu un spor de 75%? In timpul saptamani? S-a gandit lacomul director ca membrii comisiei de concurs ar vrea sa beneficieze si ei de acele sambete si duminici pentru a sta cu familiile?

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) ar trebui sa verifice modul in care si-a planificat avarul director Emanuel Conea concursurile. Cineva trebuie sa se faca responsabil de eficienta cheltuirii banului public.

Domnule director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), daca nu luati masuri imediate impotriva unor astfel de directori de carton, se va ajunge in scurt timp, ca functia pe care o detineti sa aiba caracter onorific, deoarece se aude un zvon prin patria penitenciarelor (directorii vorbesc, inclusiv duzinari* precum Conea) ca v-ati fi pierdut din autoritate. Nu ne lasati sa credem ca prin pasivitatea dvs. oricine poate fi numit director general, chiar si unul precum duzinarul Conea! Nu mai tolerati abuzurile, domnule director general! Va veni o vreme cand sistemul penitenciar nu va mai avea atat de multe presuri, incat sa ascunda atatea gunoaie sub ele.

*duzinar= de duzina, amatori, mediocru, de o calitate inferioara