Directorul Penitenciarului Mioveni, inspector principal de penitenciare Emanuel Conea, planifica concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din Penitenciarul Mioveni numai in weekend, deoarece i-a trecut pe la urechi zvonul ca orele lucrate in zile de sambata si duminica s-ar plati in plus cu un spor de 75%.

Valtoarea emotiilor inavutirii l-a cuprins pe actualul director de la Penitenciarul Mioveni, cazut in patima avarului de pe vremea cand era agent la SIPA si urmarea gugustiucii prin curtea Penitenciarului Targu-Jiu, altfel nu-mi explic atitudinea lui de pasibil delicvent.

Ma-ntreb: Cand recupereaza avarul director orele suplimentare lucrate sambata si duminica si platite cu un spor de 75%? In timpul saptamani? S-a gandit lacomul director ca membrii comisiei de concurs ar vrea sa beneficieze si ei de acele sambete si duminici pentru a sta cu familiile?

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) ar trebui sa verifice modul in care si-a planificat avarul director Emanuel Conea concursurile. Cineva trebuie sa se faca responsabil de eficienta cheltuirii banului public.

Domnule director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), daca nu luati masuri imediate impotriva unor astfel de directori de carton, se va ajunge in scurt timp, ca functia pe care o detineti sa aiba caracter onorific, deoarece se aude un zvon prin patria penitenciarelor (directorii vorbesc, inclusiv duzinari* precum Conea) ca v-ati fi pierdut din autoritate. Nu ne lasati sa credem ca prin pasivitatea dvs. oricine poate fi numit director general, chiar si unul precum duzinarul Conea! Nu mai tolerati abuzurile, domnule director general! Va veni o vreme cand sistemul penitenciar nu va mai avea atat de multe presuri, incat sa ascunda atatea gunoaie sub ele.

*duzinar= de duzina, amatori, mediocru, de o calitate inferioara

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

7 răspunsuri la “Abuz de drept la Penitenciarul Mioveni”

 1. Domnul Conea poate recompensa comisia de concurs cu sporul de lucrări deosebite, dar așa cum spune si ordinul, 50% pentru cine merita, 50% pentru prieteni☺ ex: asclepios, functionarul; in ceea ce privește gândul la concurenți, sa fim seriosi, totusi.

  Apreciază

 2. Decizia organizării concursurilor în zilele de sâmbătă și duminică este una foarte bună din următoarele considerente :
  1. Activitatea curentă a unității nu este perturbată de concursuri, membrii comisiei de concurs își desfășoară activitatea normal în cursul săptămânii.
  2. A fi membru în comisia de concurs este o activitatea care excede atribuțiilor din fișa postului ( o sarcină în plus a funcționarului ) pentru care funcționarul nu este recompensat. Organizarea concursurilor în zilele de sâmbătă și duminică oferă posibilitatea recompensării membrilor comisiei prin acordarea sporului de 75%.Similar se procedează în sistemul de învățământ, profesorii care sunt membrii în comisiile de organizare a concursurilor școlare ( olimpiade, etc ) sunt plătiți suplimentar.
  Este o decizie foarte bună ! Felicitări lui Daniel Conea .

  Apreciază

 3. Cred ca sunteti un pic nedrept multi dintre cei care isi depun dosarele pentru penitenciar lucreaza deja in alte locuri si poate prefera examenele in week-end pentru a nu abuza de libere de la acutualul loc de munca si sa se vada respunsi la penitenciar si pusi pe liber de la actualul loc de munca din cauza abuzului de libere solicitate, v-ati gandit cumva la aceasta varianta?!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: