Sistemul penitenciar romanesc a intrat in ochii presei care a dezvaluit opiniei publice ca un grup de detinutii incarcerati in penitenciare desfasurau activitati infractionale denumite „Metoda accidentul”.

Infractorii incarcerati, cu ajutorul altor persoane din exteriorul penitenciarului apelau telefonic persoane de varste inaintate si, sub pretextul ca o ruda apropiata a acestora a suferit un accident rutier, solicitau diferite sume de bani pentru ca presupusa victima sa retraga plangerea. Astfel, victimele erau determinate sa le ofere diferite sume de bani sau bunuri de valoare, prejudiciul total creat prin savarsirea faptelor fiind estimat la 4.000 USD si 400 EURO.

Infractiunile coordonate de grupari infractionale din spatele gratiilor aduc prejudicii de imagine intregului sistem penitenciar, care se gaseste in imposibilitatea de a lua masurile necesare prevenirii unor astfel de fapte.

Sistemul de bruaj al telefoanelor mobile in penitenciare ar reprezenta o solutie, insa de ani de zile, proiectul zace din motive necunoscute, in sertarele Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sau Ministerului Justitiei (MJ). Justificari am primit in legatura cu stoparea demersurilor in ceea ce priveste sistemul de bruiaj din penitenciare, insa ne rezervam dreptul de a le considera neadecvate.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 răspunsuri la “Metoda „Accidentul” coordonata din penitenciare a fost destructurata”

  1. Metoda accidentul in penitenciar este si rezultatul managementului practicat de managerii aflati la conducerea Anp -ului ,coordonatorul indirect si din umbra a metodei de inselaciune. Acesti manageri de top prin „repartizarea in mod judicios…, aplicarea unui management eficient, eficientizarea resurselor…, analizarea oportunitatii si studierea oportunitatii ” si alte ineptii , etc.. au reusit performanta de a fi responsabili de crearea conditiilor optime pentru desfasurarea metodelor de inselatorie practicate de detinutii aflati in sectiile de detinere si asupra carora se gasesc telefoane mobile. Pornind de la principiul ultimului rasturnat domnul vulpe „binele facut la nevoie ti- l rasplateste Dumnezeu inzecit cand nici nu
    te gandesti” cu tot cu extinderea lui , noi am obtinut un dezastu.
    In concluzie inconstientii ANP-ului aduc pagube materiale si morale nu numai noua ca si salariati ci si societatii civile.

    Apreciază

  2. Eu cred ca vina o poarta si cei inselati.Pe de o parte omul e credul,usor de manipulat,iar pe de alta parte traieste asa cum stie- datul spagii.Sau or fi detinutii asa intelepti?! Ca sa ai 4000 de dolari de dat asa repede….Pai…cica daca n-ai un batran,sa-l cumperi! Cat despre „imagine”..cine mai are imagine buna?

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: