Spatiul public este din ce in ce mai inundat de catre presa de partid cu privire la emiterea unei legi care sa faca posibila raspunderea magistratilor. Clasa politica romaneasca nu-si perimite luxul de a transa direct problema raspunderii magistratilor. Institutiile de forta ale statului (DNA si SRI), devenite in ultima vreme extrem de puternice si “independente”, nu-si dau “avizul de principiu” pentru o lege a raspunderii magistratilor si lasa impresia oricarui politician care ar initia o astfel de lege ca i-ar fi periclitata libertatea.

Evenimentele ulterioare emiterii celebrei ordonante 13/2017 stau marturie afirmatiilor mele, cand procurorii au intrat cu bocancii in sediile initiatorilor ei. Salvati in ultim moment de Curtea Constitutionala, acestia cauta sprijinul populatiei, inducandu-i ideea ca Justitia ar avea nevoie de un paznic, altfel ar face victime. Presa de partid are aceasta misiune. O simpla cautare pe google “raspunderea magistratilor” demonstreaza ceea ce spun.

Important este daca noi ne dorim sau nu legi care sa puna lesa intregii Justitii sau ne dorim ca magistratii care fac abuzuri dovedite si care actioneaza in interesul cuiva sa fie pedepsiti. Si in acest moment exista raspundere pentru magistrati.

Ai libertatea de a alege ce vrei si de a-ti spune opinia. Alege cat inca poti!