Pamflet! ANP: Caut fochist cu vocatie. Rog seriozitate!

Pamflet! ANP: Caut fochist cu vocatie. Rog seriozitate!

Adresa ANP nr. 32334/28.04.2017, trimisa in penitenciare, denota ca Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a devenit cea mai versatila institutie din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, care da dovada uneori de mimetism intelectual si care si-a pierdut busola, aruncandu-se voluntar in cel mai grotesc comic de situatie.

DISPOZITIE:

„Identificarea functionarilor publici cu statut special care au vocatie pentru munca de fochist in vederea scolarizarii, dupa caz.”

Adresa pricionoasa ne duce cu gandul ca mintile (ne)inspirate din ANP incearca sa lanseze ideea ca nu devii fochist, ci te nasti fochist. Potrivit ANP, sa fii fochist este o menire si chiar o vocatie, e scris undeva in codul genetic uman. Atat de stupefiat am fost de continutul Adresei ANP nr. 32334/28.04.2017, incat, la final, am facut apel, plin de emfaza, la ticul verbal contemporan: PE BUNE?!

Surse din sistemul penitencar, care ne-au implorat sa le pastram confidentialitatea, ne-au informat ca directorul general al ANP cauta recruti care au chemare pentru aceasta functie, in scopul infiintarii unui Departament al Fochistilor cu Vocatie. Agent de penitenciare Flacarel Piromanescu este singurul angajat din sistemul penitenciar care ar putea avea aceasta inclinatie pentru a deveni fochist. Intervievat, acesta ne-a declarat ca se simte onorat, pentru ca de mic copil ii placea sa „arda ceva”.

Fochist cu vocatie… Da, si chiar exista. In momentul cand tu citesti acest articol, cineva isi face meseria de fochist de penitenciare. Este o meserie nobila, iar cine se indeletniceste cu asa ceva trebuie sa aiba o vocatie: cea de fochist. Primii pasi, primul salt in cariera de fochist se fac la Academia de Fochist, curs la zi de 4 ani, cu diploma de licenta. Aici viitorul fochist este scolit la cursurile predate de profesori doctori academicieni, dintre cei mai ilustri, care se simt onorati sa predea viitorilor fochisti materii precum: “reglatul robinetului”, “supravegherea contorului” sau “deblocarea supapei” .

Aceasta folosire aberanta a creierului, acest fetisism lexical utilizat in redactarea Adresei ANP nr. 32334/28.04.2017 (fond, exprimare), ne face sa credem ca ANP a inceput sa devina la fel de util si vizibil ca o cerneala simpatica.

– Domnule director general al ANP, Marius Vulpe, cine si-a batut joc de dumneavoastra acum pe final de cariera, cand v-a adus la semnat Adresa ANP nr. 32334/28.04.2017? Excomunicati-l, cum l-ati excomunicat pe juristul indezirabil parasutandu-l disciplinar la capatul tarii, ca statutul e desuet si inventati dvs. alte sancțiuni decat cele prevazute in Legea 293/2004. Ex: EXCOMUNICAREA LA CAPATUL TARII.

– Acum serios, domnule Vulpe! M-ati facut sa-mi crape obrazul de rusine, cand aflat ca rad directorii de unitati de masurile propuse in Adresa ANP nr. 32334/28.04.2017! Apropo, directorii cu vocatie

– Domn’ general, cata vocatie sa aiba cel ce-a gandit si a redactat adresa asta pricionoasa, domne?! Dati-i 50%!

– Sa nu-ncapa Adresa ANP nr. 32334/28.04.2017 pe mana detinutilor ca mor aia de ras si uite-asa rezolvati si problema supraaglomerarii din penitenciare si nu mai poate PSD sa dea Legea gratierii! Fereasca Dumnezeu!

Sincer, nici bietu’ Bejan n-a lovit atat de tare gardul pe final de mandat!

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

9 gânduri despre „Pamflet! ANP: Caut fochist cu vocatie. Rog seriozitate!

 1. Chestorului Bejan, autorul articolului nu-i ajunge nici pana la glezne, la propriu si la figurat…
  Oricum, merita sa incerce, au trecut unii si de genunchiul broastei, pot incerca sa treaca si de glezna unui general.
  Loserilor!

  Apreciază

 2. Pentru ajutorarea victimelor mobbing-ului existent din plin in sistemul anp (cum f exact semnala un articol) si pentru a nu risipi nici umorul negru care izvoraste de nu l mai poti opri, avem oportunitatea de a scoate o capodopera in ț volume care sa cuprinda toate monstruozitatile debitate de duhovnicii din anp
  ,prin adresele emise ori prin raspunsurile naucitoare la punctele de vedere cerute din teritoriu pe aspecte ce tin de interpretarea legii ori alte lucruri in legatura cu activ profesionala. Cele mai interesante fiind pe departe raspunsurile la abuzurile semnalate de catre salariati , solutionate cu „nu se confirma” ,cazuri castigate ulterior de acestia in instanta.
  Se stie… conducem detasat in clasamentul incompetentei
  din sistemul de aparare si nu numai, de ce sa nu ne consolidam pozitia in top cu lideri de vanzari record pe piata? Excelent articolul creatorului !Merge perfect la prefata capodoperei ..

  Apreciază

 3. Poate ca n-ar fi rau daca la conditiile de participare la concursuri,s-ar mai introduce una-vocatia.Problema este,cum o descopera examinatorii? Sau au ei talentul asta ? Pe urma pot introduce si alte conditii eliminatorii.-talentul si factorul”X”.Cu ele poti participa la concursuri de genul -romanii au factorul”X” pentru penitenciare sau romanii au talent de gardian!Ar trebui scoasa din statut „imputernicirea”pe viata si introdusa „vocatia succesorala”(pe viata).In cazul functiei de director castigator de concurs prin proiect managerial neidentificabil,aceasta sa fie denumita „pater familias”,adica stalpul „familiei”.

  Apreciază

 4. Foarte tare articolul. Propun continuarea cu seriale, adresa este un adevărat izvor de umor negru dacă ne gândim ca ne afecteaza. Trecând la treburi serioase spunem ca facem investiții modernizam centrale și agenții fochist fug în operativ și în pensie. Nu exista viziune în managementul resurselor umane. O soluție viabila ar fi înființarea de funcții de salariat civil fochist și scoaterea lor la concurs din sursa externa sau externalizarea serviciilor. CNCIR nu da autorizații pe centrale deservite de deținuți neautorizati

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: