CEDO a facut publica in aceasta saptamana hotararea-pilot in privinta conditiilor din penitenciare. Spre uimirea guvernantilor, CEDO n-a amendat Romania cu 80 de milioane de euro, ci a facut o serie de recomandari statului roman pe care ar trebui sa le puna in practica in 6 luni, cu o extindere pana la 9 luni.

Asadar, Decizia CEDO a demonstrat ca ordonanta 13 si ulterioarele demersuri care si-au justificat urgenta pe iminenta amenda de 80 de milioane de euro, pe care i-ar plati contribuabilul cinstit, au fost simple pretexte de liberare a detinutilor VIP din penitenciare.

In urma unei gratieri, sistemul penitenciar romanesc ar ramane cu aceleasi probleme: conditii improprii de detentie si de munca, lipsa acuta de personal, lipsa mijloacelor tehnice si o salarizare care nu satisface intru-totul importanta sociala a muncii de lucrator de penitenciare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

Un răspuns la “CEDO, pretext pentru liberarea VIP-urilor din penitenciare”

  1. Deci, gratierea initiata de psd-isti prin ordonanta 12-13 la inceputul anului nu are nicio legatura cu conditiile din inchisori ci doar cu coruptii nevinovati aflati in puscarii. Hotararea pilot are trei concluzii!
    1) Fara gratieri si amnistii cu lopata, la gramada, faceti doar masuri punctuale care sa reduca, nu sa desfiinteze cu totul pedepsele privative de libertate 2)nu slabiti politica penala sub pretextul ca nu sunt spatii in inchisori, caci politica penala trebuie adaptata la natura criminalitatii, nu la numarul de paturi din inchisori! si cea mai interesanta concluzie 3) aveti grija, ca oamenii ies in strada daca relaxati politica penala, si nu puteti face chiar orice in acest domeniu sensibil!!!

    Desi recomandarile CEDO sunt foarte clare si cer doar un plan de masuri, coalitia psd -alde si traian basescu nu se vor lasa si o vor tine lunga cu gratierea si cu amendamentele facute dupa chipul si asemanarea coruptilor!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: