Romania se situeaza pe primul loc in Europa la incalcarea drepturilor fundamentale ale angajatilor, atat in practica, dar mai ales in legislatia nationala. Situatia din penitenciare nu difera deloc cu imaginea deficitara pe care si-a construit-o Romania in materia incalcarii drepturilor angajatilor.

Incalcarea drepturilor angajatilor din penitenciare de catre factorul decizional, nu de putine ori cu intentie, confera sistemului penitenciar titulul de institutie mediocra, excluzand-o din randurile institutiilor serioase ale statului.

Incalcarea drepturilor angajatilor din penitenciare si mobbingul sunt doua fenomene des intalnite in penitenciare, care au ca efecte: aparitia traumelor psihologice si scaderea randamentului si eficacitatii victimei in exercitarea atributiilor profesionale.

Daca vi s-au incalcat drepturile sau aveti cunostinte despre incalcarea drepturilor angajatilor din pentenciare, va invit sa le faceti publice, cu indicarea persoanei responsabile.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

12 răspunsuri la “Romania este pe primul loc la incalcarea drepturilor fundamentale ale lucratorilor”

 1. D-le cosmin, la ce bun sa facem cunoscute abuzurile la MJ, ANP, SINDICATE si mai ales pe bloguri daca nu se intampla nimic???? S -a mai exersat pe tema asta si rezultatul a fost de fiecare data NUL!

  Apreciază

  1. Încercați sa faceți ce v-am zis și veți vedea ca rezultatul nu este nul! Veniți cu o descriere concretă a mobbingului!

   Apreciază

   1. Cosmine, uite am gasit eu
    descrierea concreta a mobingului:
    „Mobbing-ul este o forma de hartuire psihologica la locul de munca, care dureaza de mai bine de 6 luni. Aceasta forma de hartuire are drept scop de a face rau intentionat si se caracterizeaza prin atacarea unui salariat prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare, izolare, critici, insulte, remarci defaimatoare, violenta verbala si fizica” Intrebarea e urmatoarea: ce e sub 6 luni, se pune?

    Apreciază

 2. si eu consider ca mi-au fost incalcate drepturile, pentru ca am avut sefi incompetenti si a trebuit sa le suport prostia si grandomania la locul de munca.

  Apreciază

  1. Nu stiu ce consideri tu dar tb sa intelegi ca fiecare e cu talentul sau. ..Asa cum cei doi presedinti de scara de bloc bară au vocatie
   pentru alocatii sociale tot asa si anp-ul are inclinatie, la functiile
   de conducere, spre grandomanie ,incompetenta si prostie , inevitabil ptr ca sunt si foarte multi cu vocatie..
   Fiecare cu chemarea lui!

   Apreciază

 3. Dle Dorobantu,ne puteti spune cand a fost Romanica pe locul doi la incalcarea drepturilor lucratorilor? Eu zic ca a fost numai pe primul loc!

  Apreciază

   1. Cosmine , cere- i Domnului Presedinte- expertul de mediu penitenciar pentru gestionarea deseurilor reprezentantul angajatilor in relatia cu
    mintile stralucite de la anp , toate jalbele primite de la cotizantii sai care fac referire
    la incalcari ale drepturilor si cu indicarea persoanelor responsabile si intreaba- l si de telefoanele primite de la victimele care i-au cerut ajutorul…In manutele Domnului Presedinte sta treaba asta cu colectarea probelor si reciclarea lor ….Gasesti si la celalalt Domn Presedinte -expert , un sul de pocinoage in patru straturi , numai ca ala vezi , ori nu-ti da drumul la usa ori trebuie sa bati mai tare ca se uita la telenovele cu volumul la maxim…

    Apreciază

   2. Fiecare își asuma propriile fapte. Eu, in calitatea mea, ajut pe toată lumea care are nevoie. Buna credință mi-ați văzut-o.

    Apreciază

 4. Da imi sunt incalcate drepturile deoarece conducerea Centrului Educativ Targu Ocna nu vrea sa acorde dreptul la compensarea lunara a chiriei in alta localitate decat cea in care se afla penitenciarul, chiar daca i-am depus toata documentatia necesara, am primit si raspuns de la Anp ca se poate, sunt unitati care acorda acest drept, si totusi raspunsul primit din partea conducerii este „NU APROB”.

  Apreciază

 5. Da,consider ca mi.au fost încălcate drepturile. In orice spital de psihiatrie din tara asta si din U.E se plătește spor de psihiatrie,dar in spitalul penitenciarului Jilava,care are sectie de acuti ,nu se plătește. Si va invit doar sa va imaginati pacientii!!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: