Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a trimis unitatilor penitenciare, in cursul zilei de azi, 28.04.2017, adresa  nr. 32334/28.04.2017, prin care traseaza punctual dispozitii directorilor de penitenciare. Adresa are ca punct de plecare “Raportul privind munca suplimentara efectuata de personalul din sistemul administratiei penitenciare in perioada 01.01.2017-31012.2017.

Adresa ANP nr. 32334/28.04.2017 atrage de la sine doua critici:

1. POZITIVA 

Este de apreciat ca ANP isi manifesta preocuparea si straduinta de a crea un cadru unitar de rezolvare a problemelor sistemului penitenciar.

2. NEGATIVA

Trebuie luate in calcul: a) existenta problemei orelor suplimentare, care nu prefigureaza inca solutii de rezolvare; b) faptul ca este nevoie de o astfel de adresa ca actualii manageri lipsiti de viziune sa poata rezolva problemele existente; c) limbajul pompos folosit in redactarea adresei (“repartizarea in mod judicios, aplicarea unui management eficient, eficientizarea resurselor, analizarea oportunitatii, studierea oportunitatii”) exprima lipsa unor solutii concrete de rezolvare a problemelor.

Managerii cu experienta, inlocuiti de imputerniciti fara experienta nu pot reda speranta unei directii mai bune a sistemului penitenciar, iar folosirea limbajului literar orfan in adresele ANP in care se traseaza dispozitii unitatilor penitenciare, denota lipsa masurilor concrete si a asumarii.