Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a trimis unitatilor penitenciare, in cursul zilei de azi, 28.04.2017, adresa  nr. 32334/28.04.2017, prin care traseaza punctual dispozitii directorilor de penitenciare. Adresa are ca punct de plecare „Raportul privind munca suplimentara efectuata de personalul din sistemul administratiei penitenciare in perioada 01.01.2017-31012.2017.

Adresa ANP nr. 32334/28.04.2017 atrage de la sine doua critici:

1. POZITIVA 

Este de apreciat ca ANP isi manifesta preocuparea si straduinta de a crea un cadru unitar de rezolvare a problemelor sistemului penitenciar.

2. NEGATIVA

Trebuie luate in calcul: a) existenta problemei orelor suplimentare, care nu prefigureaza inca solutii de rezolvare; b) faptul ca este nevoie de o astfel de adresa ca actualii manageri lipsiti de viziune sa poata rezolva problemele existente; c) limbajul pompos folosit in redactarea adresei („repartizarea in mod judicios, aplicarea unui management eficient, eficientizarea resurselor, analizarea oportunitatii, studierea oportunitatii”) exprima lipsa unor solutii concrete de rezolvare a problemelor.

Managerii cu experienta, inlocuiti de imputerniciti fara experienta nu pot reda speranta unei directii mai bune a sistemului penitenciar, iar folosirea limbajului literar orfan in adresele ANP in care se traseaza dispozitii unitatilor penitenciare, denota lipsa masurilor concrete si a asumarii.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

3 răspunsuri la “Efectele unui sistem penitenciar in deruta”

  1. Dle Dorobantu,eu,mai modest decat dvs si Luceafarul nostru,spun ca ar mai fi ceva critici.Una ,izbitoare atat din fata cat si din spate, se refera la grija fata de sistem(ca a bardului de la Mircesti,ca si intensitate,desigur),acum la sfarsit de cariera. Oare o sa regrete cineva disparitia prematura a omului nostru de pe sticla si sa simta o durere in suflet ca nu mai vede semnatura lui pe hartie?!Nu. Aceeasi pacaleala universal valabila-eu v-am trasat sarcini,voi gasiti solutiile.Doi in unu.Voi sunteti si manageri si executanti.Eu sunt numai manager.In rest ,numai de bine,ca despre cadru unitar vorbim de cand ma stiu.Nu vorbim de solutii sau actiuni unitare! Adica,fiecare traieste cum poate!

    Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: