Regulamentul privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea, prin avansare in functie, trecerea agentilor in corpul ofiterilor si din sursa externa, a posturilor vacante de functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare este in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Justitiei (MJ).

In opinia noastra trebuie aduse modificari de esenta prezentului OMJ care reglementeaza organizarea si desfasurarea concursurilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), cum ar fi:

 1. componenta comisiei de concurs
 2. redistribuirea candidatilor
 3. elaborarea subiectelor, tematicii si bibliografiei
 4. testarea psihologica (termene si stabilirea profilului psihoprofesional)
 5. eliminarea unor probe inutile 
 6. elaborarea unui ghid de interviu adaptabil pentru fiecare functie in parte
 7. posibilitatea corpului de control al MJ/ANP de a propune anularea/suspendarea/reluarea concursului in caz de fraude si nerespectarea procedurii de concurs
 8. recorectarea lucrarilor de catre o terta comisie in caz de diferente mari de punctaj
 9. stabilire vechime in specialitate pentru membrii comisiilor de concurs
 10. stabilirea criteriilor in stabilirea componentei comisiei de concurs
 11. stabilirea de concursuri nationale anuale de trecere a agentilor in corpul ofiterilor
 12. probe sportive in functie de varsta si sex
 13. transparenta in organizarea si desfasurarea concursului
 14. ETC

In eventualitatea in care aveti propuneri, sugestii, observatii fundamentate, va invit sa ni le trimiteti pentru a le sustine.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

35 de răspunsuri la “Regulamentul concursurilor din penitenciare se modifica”

 1. Ce -or sa se mai supere membrii cu parul in ochi ai comisiilor manajerului vulpe de modificarile astea ! Sa amintim cititorilor ca dl vulpe dir gen ANP a afirmat public ,socant!!!! la inceputul lunii februarie, intrebat fiind de ilegalitatile identificate la concursurile care se desfasoara in sistem, ca nu poate trage la raspundere membrii comisiilor de concurs pentru ca acestia se supara si n- or sa mai vrea sa faca parte din comisii.Dl vulpe nu a inteles in cei 25 de ani de munca ,ptr ca de cariera e prea mult spus ca, membrii comisiilor de concurs care gresesc , trebuiesc impacate de institutiile abilitate si nu de domnia sa….Ii mai dam niste lectii, pe care le stie orice om cinstit, ca poate pleaca cu ideea merituoasa ca a fost mediocru! E prea mult , exista o treapta mai jos pe care domnia sa nu o vede din cauza arogantei , care se cheama submediocru!Asta ca sa fim indulgenti si sa nu intram in alte atributii care nu sunt ale noastre!

  Apreciază

 2. Consider ca la constituirea comisiei pentru interviu sa nu faca parte niciun ofiter din unitatea pentru care se evalueaza un candidati..
  Mai are cineva aceasta opinie?

  Apreciază

 3. Departajarea sa nu se faca pe baza mediei din liceu. Oamenii se schimba. Unii dintre noi au facut liceul acum 20 de ani. Cat este de relevant ce ai facut acum 20 de ani? Daca un examen psihologic este valabil 6 luni, apoi trebuie dat din nou, ca s-ar putea intre timp sa-ti fi schimbat ideile, cum pot fi relevante mediile din liceu, ca si criteriu de departajare? Mai ales ca nici liceele nu sunt toate la fel. La Cucuietii din deal se poate promova cu medii de 9 si 10, iar daca faci un liceu serios poti avea si medii mai mici…Sunt atatea probe unde se poate face departajare, proba sportiva, proba pe calculator…

  Apreciază

 4. Am urmarit cu mare atentie comentariile dumneavoastra, foarte pertinente majoritatea si va felicit pentru asta.
  Imi dau si eu cu parerea.

  Proba fizica de 1000 m. – eu personal nu ii vad relevanta. Exact cum spunea un domn mai sus. Sunt unele persoane solide, care nu scot timpul necesar la 1000 metri, iar astfel sunt respinsi.
  Alerg de cateva ori pe saptamana. Eu am 180 cm. si 70 kg., iar partenerul meu de alergat 1,85 m. si 100 kg. Omul nu e gras deloc, ba din contra, e foarte solid. Culturist, musculos. Va asigur ca il bat si la viteza si la rezistenta, DAR daca ar fi sa o luam sincer si corect, cinstit, unul ca el ar fi mult mai bun ca agent de penitenciar, deoarece ar impune mult respect. Ar fi si mai bine pregatit in caz de vreo revolta, ceva.
  Deci, eu personal nu vad rostul anumitor probe sportive, care nu sunt deloc relevante.

  Referitor la examenul scris: dati GRILA, domnilor. Asa e cel mai ok.

  MULTUMESC!

  Apreciază

 5. Am urmarit cu mare atentie comentariile dumneavoastra, foarte pertinente majoritatea si va felicit pentru asta.
  Imi dau si eu cu parerea.

  Proba fizica de 1000 m. – eu personal nu ii vad relevanta. Exact cum spunea un domn mai sus. Sunt unele persoane solide, care nu scot timpul necesar la 1000 metri, iar astfel sunt respinsi.
  Alerg de cateva ori pe saptamana. Eu am 180 cm. si 70 kg., iar partenerul meu de alergat 1,85 m. si 100 kg. Omul nu e gras deloc, ba din contra, e foarte solid. Culturist, musculos. Va asigur ca il bat si la viteza si la rezistenta, DAR daca ar fi sa o luam sincer si corect, cinstit, unul ca el ar fi mult mai bun ca agent de penitenciar, deoarece ar impune mult respect. Ar fi si mai bine pregatit in caz de vreo revolta, ceva.
  Deci, eu personal nu vad rostul anumitor probe sportive, care nu sunt deloc relevante.

  Referitor la examenul scris: dati GRILA, domnilor. Asa e cel mai ok.

  MULTUMESC!

  P.S. Sper sa fie luate-n considerare aceste pareri, comentarii.

  Apreciază

 6. Regulamentul cand ar tb sa intre in vigoare d-le cosmin? Candidatii care s au inscris la concursuri acum, il prind sau se merge tot stramb ca pana acum , pe deviza anp ului ,pentru participantii excastigatori ” candidat sa fii , noroc ca esti „?

  Apreciază

 7. Teste grila la examen cu corectare pe loc pentru eliminarea tuturor suspiciunilor,asa cum se face la atat de multe facultati inclusiv la medicina.

  Apreciază

 8. Teste grile la examen cu corectare pe loc pentru eliminarea tuturor suspiciunilor,asa cum se face la atat de multe facultati inclusiv la medicina.

  Apreciază

 9. Sa aiba intaietate agentii si ofiterii : prin scoatere pe linie interna a posturilor de ofiteri (functiile de executie ) si agenti , iar prin neocupare sa fie scoase apoi din extern. .

  Apreciază

 10. Bună ziua!

  Foarte pertinente observațiile făcute!

  În plus, comisia de soluționarea contestațiilor ar trebui să aibă altă competență și dreptul de a modifica, în cazuri bine justificate, grila de corectare și baremurile aferente.

  În prezent, dacă se sesizează greșeli ale membrilor comisiei în stabilirea grilei de corectare, se acordă puncte din oficiu tuturor candidaților, aspecte care nu se regăsesc în prevederile legale incidente.

  De asemenea, introducerea testelor – grilă ar elimina subiectivismul în corectarea lucrărilor și s-ar elimina diferențele majore într 2 – 3 corectori, care uneori ajung și la 0,80 – 1,00 puncte. În situația unor diferențe de 0,20 puncte între candidați, această marjă de toleranță între corectori face diferența între un candidat admis / respectiv, pe criterii pur subiective și personale!

  Apreciază

 11. Eu cred ca acea nota minima 7 ar trebui eliminata ,nota 5 sa fie cea minima!ce atatea probe ,calculator,interviuri,cine are o diploma de licenta cred ca nu trebuie examinat si reexaminat de fel si fel de comisii,de ce nu se da un test grila ca la politie?nu se doreste ocuparea acestor posturi cu adevarat!

  Apreciază

 12. Ce interviu si calculator…psihologic si examen grila ca la poliție…noi suntem mai catolici decât alții pe bune ….hai sa facem ceva in acest sens chiar nimeni nu dorește sa se implice???Asa trebuie pentru examene din sursa interna

  Apreciază

 13. mie mi se pare normal ca atunci cand se scot x posturi la concurs…iar dupa rezultatele finale la proba scrisa un candidat este respins cu nota 8.00 sa zicem..fiind primul sub linie…la urmatorul concurs, la aceeasi unitatea ,acesta ar trebui informat si declaarat admis din „oficiu”..sau toti ceilalti care au luat note peste 7 la concursul anterior. astfel putem economisi timp, bani ..ai candidatilor si ai anp ului.
  acest mesaj este doar o parere personala si trebuie tratat ca atare.
  zi buna!

  Apreciază

  1. De acord cu tine. Eu am fost de trei ori prima sub linie. (8.10; 8;13; 9.85). De fiecare data am luat-o de la capat si tot nu am intrat…

   Apreciază

   1. De exemplu la grefieri, daca ai sustinut concurs si ai nota mare, dar nu ai fost incadrat, in momentul in care se elibereaza un post, poti fi chemat pentru incadrare. Si e tot Ministerul de Justitie!

    Apreciază

 14. Ar trebui sa se schimbe și probele sportive care din punctul meu de vedere sunt discriminatorii și va dau exemplu… de ce un candidat care are o statura impresionanta de 2m și 130 kg, fost multiplu campion național la atletica grea , component al lotului olimpic national de juniori, participant la campionatul mondial de juniori din Canada și medaliat cu bronz la un campionat balcanic trebuie sa alerge o proba de 1000m care nu este relevanta pentru nevoile sistemului si pe care un candisat cu parametrii de mai sus nu o va putea trece niciodata și dat prilejul ca în sistem sa acceadă agenți de 1, 65 și 60 de kg , de ce nu se introduce o proba de forță pentru cei care de exemplu pot ridica greutăți sau au alte abilități fizice ? Nu va gândiți ca mulți dintre cei angajați și mai mici de statura au început sa realizeze ca sunt intr- un real pericol în contextul în care deținuții au devenit de nestăpânit .. as dori sa primesc un răspuns din partea sindicatului și chiar a ANP

  Apreciază

  1. De fapt ce ar trebui sa releve proba sportiva ??? Ca subiectul este apt din punct de vedere fizic !

   Apreciază

   1. Proba sportiva releva cat sunt de absurzi si incuiati examinatorii cand nu- ti dau proba daca nu te -ai dus cu pieptul pana la pamant la ultima flotare ori daca ai plecat de pe loc cu 0.0005 secunde mai tz. Daca e pentru cine trebuie atunci se poate…In concluzie, pot aparea o multime de modificari la reg de concurs , daca evaluarile se vor face de aceeasi capsomani „specialisti” pe care ii stim cu totii si daca vom balti in aceeasi incompetenta si aranjamente la vedere la toate probele de concurs cum s a facut pana acum si se face in continuare, rezultatele vor fi ZERO .. Examenele vor ramane sa fie castigate in continuare de catre oameni lipsiti de tarie morala, incompetenti, cum se vede cu ochiul liber ,vesnicii responsabili
    cu plocoanele. Mai scapa cate un sfrijit sa ia concursul , dar tot din prostia lor ca se incurca borcanele , ala de regula f slab si lasat de umplutura. Rezultatul oricum il dai este catastrofal…
    ..Pacat ca pleaca nea vulpe in
    toiul unor examene..Aici era un domeniu la care se stie ca se pricepea foarte bine si unii dintre noi i -am urmarit ascensiunea fulminanta cu sufletul la gura..Multi dintre colegi spun ca nu vor uita niciodata bataia de joc, aroganta, abuzurile si lipsa de bun simt manifestata de domnia sa in timpul concursurilor , in mod special la probele de interviu….Dar asta e putin fata de ce poate tata vulpe…

    Apreciază

  2. pt ca daca se revolta detinutii ai doar 7 sec sa ajungi pana la poarta (50m) si de la poarta 3.54 min pana la prima sectie de politie(1000m)

   Apreciază

  3. …nu vei primii niciodata un raspuns !! Te ajut eu : nu se doreste angajarea de oameni capabili si dotati fizic care sa dea cu hotul…de pamant ptru ca zboara ofiterii din posturi daca se intampla asta !!

   Apreciază

 15. Cei care au lucrat in sistem de ce nu mai pot fi reactivati ma refer cei care am facut scoala de 1 an de zile si trebuie sa dau din nou concurs la fel ca toti ceilalti ,nu mi se pare corect .Cand au fost scoase la concurs posturi am fost la personal si mi s a spus ca diploma si scoala pe care am facut o nu sunt valabile cum e posibil asa ceva.?

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: