In atentia directorilor de unitati penitenciare care citesc actele normative printre degete:

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) traseaza cu subiect si predicat simpaticilor defraudatori din unitatile penitenciare dispozitia de a respecta prevederile OMJ 820/2015 , astfel incat sa nu-si mai acorde ilegal majorarea de pana la 50% pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale.

Majorarile de pana la 50% acordate directorilor de penitenciare si directorilor adjuncti de penitenciare se scad din numarul de beneficiari ai unitatilor ai caror directori si directori adjuncti au au fost recompensati cu majorarea de pana la 50% de catre ANP. De retinut este faptul ca acestea (n.r. majorarile de pana la 50%) se scad din numarul ofiterilor.

Exemplu: Penitenciarul X are alocat un numar de Y beneficiari pentru majorarea de pana la 50%. Daca in urma CC din ANP directorul Penitenciarului X si directorul adjunct a beneficial de majorarea de pana la 50%, se procedeaza astfel: Din Y (beneficiari) se stabileste proportional conform OMJ 820/2015 ca vor beneficia Z ofiteri si W agenti. Dupa stabilirea lui Z (ofiteri) si W (agenti), se scade numarul 2 din Z (ofiteri).

Atentie! Daca directorul si directorii adjuncti dintr-un penitenciar au beneficial de majorarea de pana la 50%, acest lucru nu afecteaza AGENTII la acordarea majorarii de pana la 50%.  

Greselile voluntare in sistemul penitenciar se cheama licente penitenciare, dar cand greselile se comit cu intentie se cheama frauda si trebuie sanctionata.