Ministerul Muncii inainteaza Ministerului Justitiei un PUNCT DE VEDERE, in care explica cu lux de amanunte, facandu-ne sa credem ca suntem la un curs de teotia generala a dreptului, cum sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu trebuie neaparat sa faca parte din salariului functiei de baza (SFB) al angajatilor din penitenciare.

Opinam acum ceva vreme despre legalitatea introducerii in salariul functiei de baza (SFB) al angajatilor din penitenciare a sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu pentru a-l face sa atinga valoarea salariului minim brut garantat in plata (1.450 lei, asa cum este el stabilit in Hotararea de Guvern nr. 1/2017).

Multi angajati au reclamat faptul ca regaseau „pe fluturas” salariul functiei de baza (SFB) sub valoarea de 1.450 lei impusa de Hotararea de Guvern nr. 1/2017, ceea ce in opinia subsemnatului reprezinta inca o anomalie neclarificata.  Nu intru in detalii tehnice pentru ca nu stapanesc femomenul, dar, de principiu, raman la convingerea ca salariul angajatilor din penitenciare ar trebui sa creasca proportional (asa ar fi normal si moral) raportandu-se la valoarea salariului minim brut garantat in plata (1.450 lei).

CONCLUZIE: Nu se impune eliminarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu din  salariul functiei de baza (SFB) si echivalarea acestuia la 1.450 de lei, deoarece drepturile salariale ale angajatilor din penitenciare se stabilesc prin lege, nu prin HG.

Cititi PUNCTUL DE VEDERE al Ministerului Muncii si Justitiei Sociale (MMJS) adresat Ministerului Justitiei (MJ) pentru a va forma singuri o opinie si apoi exprimati-o pe site! Sublinierile colorate pentru evidentierea ideiilor principale imi apartin.