Dialog oficial intre Ministerul Muncii si Ministerul Justitiei pe tema salariului functiei de baza (SFB)

Dialog oficial intre Ministerul Muncii si Ministerul Justitiei pe tema salariului functiei de baza (SFB)

Ministerul Muncii inainteaza Ministerului Justitiei un PUNCT DE VEDERE, in care explica cu lux de amanunte, facandu-ne sa credem ca suntem la un curs de teotia generala a dreptului, cum sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu trebuie neaparat sa faca parte din salariului functiei de baza (SFB) al angajatilor din penitenciare.

Opinam acum ceva vreme despre legalitatea introducerii in salariul functiei de baza (SFB) al angajatilor din penitenciare a sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu pentru a-l face sa atinga valoarea salariului minim brut garantat in plata (1.450 lei, asa cum este el stabilit in Hotararea de Guvern nr. 1/2017).

Multi angajati au reclamat faptul ca regaseau „pe fluturas” salariul functiei de baza (SFB) sub valoarea de 1.450 lei impusa de Hotararea de Guvern nr. 1/2017, ceea ce in opinia subsemnatului reprezinta inca o anomalie neclarificata.  Nu intru in detalii tehnice pentru ca nu stapanesc femomenul, dar, de principiu, raman la convingerea ca salariul angajatilor din penitenciare ar trebui sa creasca proportional (asa ar fi normal si moral) raportandu-se la valoarea salariului minim brut garantat in plata (1.450 lei).

CONCLUZIE: Nu se impune eliminarea sumelor compensatorii cu caracter tranzitoriu din  salariul functiei de baza (SFB) si echivalarea acestuia la 1.450 de lei, deoarece drepturile salariale ale angajatilor din penitenciare se stabilesc prin lege, nu prin HG.

Cititi PUNCTUL DE VEDERE al Ministerului Muncii si Justitiei Sociale (MMJS) adresat Ministerului Justitiei (MJ) pentru a va forma singuri o opinie si apoi exprimati-o pe site! Sublinierile colorate pentru evidentierea ideiilor principale imi apartin.

 

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

5 gânduri despre „Dialog oficial intre Ministerul Muncii si Ministerul Justitiei pe tema salariului functiei de baza (SFB)

 1. Agentii de politie au primit deja salariul functiei de baza marit la 1450 … sa inteleg ca noi nu suntem reprezentati cum trebuie si de cine trebuie ? La ei nu a mai fost problema ca drepturile salariale se stabilesc prin lege nu prin HG ?

  Apreciază

  1. Bai e groasa rau …tudorelu’ a incurcat o : Dragnea e suparat ca a intarziat proiectele din Justitie iar Șerban Nicolae l-a convocat în comisia juridică de saptamana viitoare din Senat si i a facut si agenda …. E clar ca nu are timp sa se gandeasca la legea salarizarii „Olguta- Dragnea „care e moarta din fasa si care ar duce la o crestere a anvelopei salariale in 2022 de 12% din PIB(spun specialistii) mult peste media europeana care este de 10%. Precis e mana lui Soros si aici…

   Apreciază

 2. Concluzia pe care am tras-o: Statul in general si Ministerul Muncii in particular, nu considera ca munca in penitenciarele romanesti ar trebui platita cu mai mult decat e acum .Munca profesorilor, a asistentelor, a medicilor, a politistilor locali, functionari din primarii, etc, fiind in opinia lor mult mai importanta decat a „gardienilor” din puscarii. Doar sunt paznici la hoti, mare lucru!
  Un singur lucru e cert pentru toata lumea: daca vrei sa faci un lucru gasesti oricate argumente ai nevoie pentru a face lucrul respectiv, daca nu vrei sa faci un lucru, iar gasesti cate argumente ai nevoie.
  Chestia e ca sistemul national de aparare, datorita militarizarii din trecut, e privit ca un bloc salarial compact( de genul: ofiterii si restul), in care daca vrei sa schimbi ceva intr-un loc, trebuie sa schimbi in tot blocul, cu efecte greu de prevazut.
  Fara implicare sindicala si nemultumire cronica in unitati, care sa ajunga sa sperie decidentii, ma tem ca nu vom primi mare lucru pana la promulgarea legii unitare , si atunci doar firimituri. Trebuie sa aratam lumii importanta muncii in penitenciar si riscurile la care suntem expusi, pentru a crea un curent de opinie favorabil noua!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: