2.765 de detinuti ar putea fi gratiati

2.765 de detinuti ar putea fi gratiati

Potrivit proiectului de lege privind graţierea unor pedepse in forma amendata de senatorul Serban Nicolae, 2.765 de detinuti ar putea fi gratiati, se arata intr-un articol publicat de jurnal.ro. Consumul inutil de energie al lui Serban Nicolae n-ar rezolva problema supraaglomerarii din penitenciare, ci pur si simplu ar fi sursa pentru cateva revolte ale detinutilor. Asta se intampla de obicei, cand, in mass-media, se vehiculeaza ideea gratierii.

PSD n-a renuntat la proiectul gratierii detinutilor, chiar daca nu este solutia care ar elimina definitiv supraaglomerarea din penitenciare. In ciuda faptului ca s-a tot vehiculat in spatial public ca problema supraaglomerarii nu are ca principala solutie gratierea, ci constructia de noi spatii de detinere, PSD inca isi concentreaza dubios atentia asupra acestei solutii de moment si total ineficiente.

Imbunatatirea conditiile de detentie care sunt in stransa corelare cu conditiile de munca nu par a prefigura o solutie pentru guvernanti, pentru ca interesul real nu este decongestionarea penitenciarelor, ci altul, mai bulevardier, de care insusi inutilul Iordache ar fi uimit.

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

16 gânduri despre „2.765 de detinuti ar putea fi gratiati

 1. Il invit pe nea popescu sa citeasca cu atentie o analiza, pertinenta si extrem de interesanta a intentiilor domnului Serbet Nicolae , un prieten apropiat al domnilor Ciordache si Nicolicea „Potrivit propunerii presedintelui Comisiei juridice din Senat, Serban Nicolae, simularea releva ca ar putea beneficia de gratiere 246 de persoane care au fost condamnate pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie” http://www.aktual24.ro/iata-ce-urmareste-serban-nicolae-administratia-penitenciarelor-anunta-cati-demnitari-condamnati-pentru-coruptie-vor-scapa-din-inchisoare-numarul-este-urias/

  Apreciază

   1. Popescu e domnul care zice că „pe vremea lui Ceaușescu era mai bine“. Se vede ca e unul din putinii multumiti de guvernarea actuala. Trebuie sa fie optimist in continuare pentru că, prin politicile eco­nomice ale guvernului Dragnea/PSD, Ro­mâ­nia este pe cale să tes­te­ze această teorie…

    Apreciază

 2. Domnilor parca lucrati in alt sistem, eu nu ii inteleg deloc pe cei care posteaza pe acest site,va ocupati de problemele reale ale sistemului sau doar faceti propaganda anti PSD ?De ce sa ne impotrivim gratierii? In conditiile in care am alocat 1,5 milioane de euro proceselor castigate la CEDO cu detinuti in anul 2016.Oare nu se puteau plati pensii salarii sau constructia unor spitale? Defapt in Romania sistemul te incurajeaza sa savarsesti infractiuni, stai o perioada si apoi iesi si cu mii de euro pe poarta inchisorii pe motivul supraaglomerarii.Sau asteptam decizia pilot cedo care poate stipula 8 euro per zi la detinut,sau reducerea unor pedepse cu 2000 zile cum a fost obligat statul italian.Solutia ar fi o gratiere consistenta inclusiv a celor cu fapte de coruptie si construirea a unor noi penitenciare.

  Apreciază

  1. Acest proiect nu este un câștig pentru angajații din penitenciare. Îmbunătățirea condițiilor de detenție reprezintă soluția. In acele condiții lucrează angajații din penitenciare.

   Apreciază

  2. Ideea este că se vrea grațierea celor condamnați pentru corupție, care ne-au furat tuturor milioane de euro.

   Fraierii care au furat o găină nu vor fi grațiați!

   Iar odată trecută isteria despre penitenciare, nu o să vezi îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru personal, aplicarea ștatelor de funcții discutate, plata orelor suplimentare, dar nici construirea unor alte penitenciare.

   Apreciază

  3. Cu dedicatie pentru nea Popescu, numai cateva din profunzimile unui ministru din guvernul PSD tovaras de fapta cu ciordache serban dragnea, etc, idolii teoriei lui matale: Petre Daea spune ca se plantează plopi, iar țăranul își vinde terenul din cauza umbrei .
   ” Am fost la Rădăuți. Acolo, o mulțime de plopi pe teren arabil. Plopul e lăsat să crească o perioadă de timp. Prin înălțimea plopului, iată că se realizează umbra în stânga sau în dreapta. Se umbresc suprafețele de jur împrejurul plopului. Omul nu mai poate produce și spune, ‘hai domle’ să vând,” Mai mult decât atât, el susține că a descoperit singur această tehnică de silire a țăranilor. „Eu sunt atent la nuanțe, dar caut profunzimea lor. Nu-i nimic întâmplător în amplasarea acestor perdele” Alte declaratii de Oscar geniale ale ministrului le gasiti aici http://revista22online.ro/70262127/ministrul-agriculturii-petre-daea-despre-starea-culturilor-este-mai-mult-bine-dect-ru.html

   Apreciază

  4. Stie cineva cine e Serban Nicolae?
   AZI: „Curtea de Apel Bucureşti a decis, irevocabil, că senatorul PSD Şerban Nicolae trebuie să părăsească apartamentul RA-APPS de peste 150 de metri pătraţi din strada Mihai Eminescu, pentru care a plătit o chirie de 400 de lei pe lună, şi să plătească regiei 25.380 de euro, pentru folosirea locuinţei fără titlu în perioada mai – noiembrie 2008”

   Apreciază

  5. Faptul ca sunt sesizate nereguli nu inseamna ca se face „propaganda anti-PSD”. Si chiar daca s-ar face, ai o problema cu asta, „Popescu”? Se pare ca hotia si interesul politic de a scapa hotii de sub incidenta legii penale te cam deranjeaza pe dumneata.
   Solutia „gratierii” nu prea e o solutie, asta e clar pentru toata lumea, mai putin pentru dumneata si altii ca tine care dati cu mucii-n fasole care pe unde apucati.
   „Defapt in Romania sistemul te incurajeaza sa savarsesti infractiuni, stai o perioada si apoi iesi si cu mii de euro pe poarta inchisorii pe motivul supraaglomerarii” … nu zau? De ce torusi nu toata lumea se deda la savarsirea de infractiuni?

   Apreciază

  6. Pentru ca blogul este unul despre penitenciare si justitie ii dau lui nea popescu sa citeasca ceva despre justitie.. De paste antena 3 a atins o noua culme a
   ridicolului astfel s-a analizat, la modul cel mai serios, condamnarea lui Iisus Hristos „din perspectiva juridica” . Nu cred ca mata ai ratat emisiunea dar sa mai vada si astia ai nostri care nu sunt fani ai postului cum su descoperit „specialistii” 30 de vicii de procedura. Enumar numai cayeva selectate de jurnalisti :1.„Procesul nu a fost organizat potrivit procedurii clasice”,
   2.„Decizia de a-l omori a fost luata antrior pentru aspecte politice si economice”,
   3.„la arestare s-ar fi folosit o procedura care se aplica celor care erau acuzati de talharie”,
   4.„nu era permisa arestarea in timpul noptii, judecata trebuie sa se faca in timpul zilei”,
   5.„vedem pe iuda cum vine cu cum garzile sa-l ia pe Iisus din gradina Ghetsimani, noaptea. Este o incalcare a legii”
   6.„Iisus spune ca au venit la el cu ciomege, asemenea unui talhar, acesta era un alt viciu de procedura, pentru ca ei aveau nevoie, inainte sa-l retina, sa-i comunice ce acuzatii i se aduc. Este aceeasi situatie care se intampla si in codul de astazi din Romania”, explica Chris Terhes.
   7.„Iisus Hristos a fost luat cu garzile preotilor, mascatii din ziua de astazi”, le explica realizatoarea TV telespectatorilor.
   8.„L-au legat si l-au adus in plina noapte la Anna. Dupa legea romana, o persoana nu poate sa fie judecata intr-un loc inchis. Sunt locuri anume desemnate. Judecata trebuia sa se faca in timpul zilei.”

   Apreciază

   1. „Hristos a inviat!

    Am crezut ca le-am vazut pe toate. La o emisiune pamflet vad insa, cu stupoare, ca pe un post tv s-a dezbatut procesul lui Iisus. Really? O prezentatoare amesteca cuvinte de-a valma. Coruptie si manipulare e ceea ce trebuie sa retinem, firele rosii cu care sa prindem in mreje pe cei care fac ratingul. Concluzia e lumeasca, prea lumeasca si arunca toata metafizica grava a Invierii in istoria noastra mica: ‘cel mai nedrept proces din istorie’. Raman perplexa si cu intrebari: istoria cui? A creatiei intregi? A feliei de creatie pe care o putem cuprinde cu limitarile noastre?

    Totul se desfasoara cica dupa un concept al unui avocat cu drept de practica in Romania, in anul Domnului 2017. Propun si alte teme filosofice pentru urmatoarea Inviere: e just/drept ca multimea sa aleaga un talhar si sa sacrifice pe Domnul? A fost multimea manipulata? Daca da, e ‘democratic’ rezultatul? Daca nu, suntem tinuti de tot ce decide o majoritate (vremelnica)? Exista limite ale acceptarii deciziei majoritatii? Care sunt acestea?

    Iarta-ne Doamne, ca nu stim ce facem. Nu gasesc nimic altceva de spus… „facebook Raluca Pruna

    Apreciază

 3. Basescu a depus si el o serie de amendamente la legea gratierii. Unul dintre ele ar fi reducerea la jumatate a pedepselor pentru femeile „care au fost condamnate pentru infractiuni care nu au fost savarsite cu violenta inclusiv a acelora care au fost condamnate pentru fapte de coruptie”, precum si a persoanelor de peste 60 de ani. Continuarea o puteti citi aici
  http://m.ziare.com/basescu/basescu-vrea-sa-fie-gratiati-toti-condamnatii-sub-10-ani-inclusiv-pentru-coruptie-si-terorism-1462306

  Apreciază

  1. Senatorul PMP Traian Băsescu ne-a anunţat, in modul sau propriu ,joi seara, că Nutica va fi si mama…daca e nevoie :
   Astfel, amendamentele pe care le-a depus la proiectul legii graţierii vizează şi fapte de corupţie dacă nu este vorba de recidivişti şi a menţionat că şi-a asumat o poziţie independentă faţă de partid. El a subliniat că susţine „o graţiere largă” şi că a pus accent pe recuperarea pagubelor şi pe mame”.

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: