Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) traseaza unitatilor penitenciare sa ia masurile necesare in vederea acordarii majorarii de pana la 50% pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale cu stricta respectare a proportionalitatii pe corpuri si categorii impuse de OMJ 820/2015.

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) atrage atentia asupra punerii in plata a majorarii de pana la 50%, numai decat dupa primirea aprobarii de la ordonatorul de credite secundar, imediat dupa comunicarea transmisa de Ministerul Justitiei (MJ).

Asadar, incepand de maine, 20.04.2017, se poate discuta in consiliile de conducere din unitatile subordonate ANP acordarea majorarii de pana la 50% pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale personalului din penitenciare.

Moral ar fi sa se renunte la reteta proasta de a acorda majorarea de pana la 50% ca “abonamentele” apropiatilor din cercurile factorilor decizionali si sa se distribuie motivat si fundamnetat angajatilor care intr-adevar merita, deoarece majorarea de pana la 50% este o recompensa, nu un drept acordat pe nedrept.