Majorarea de 50% si in unitatile penitenciare

Majorarea de 50% si in unitatile penitenciare

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) traseaza unitatilor penitenciare sa ia masurile necesare in vederea acordarii majorarii de pana la 50% pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale cu stricta respectare a proportionalitatii pe corpuri si categorii impuse de OMJ 820/2015.

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) atrage atentia asupra punerii in plata a majorarii de pana la 50%, numai decat dupa primirea aprobarii de la ordonatorul de credite secundar, imediat dupa comunicarea transmisa de Ministerul Justitiei (MJ).

Asadar, incepand de maine, 20.04.2017, se poate discuta in consiliile de conducere din unitatile subordonate ANP acordarea majorarii de pana la 50% pentru lucrari de exceptie sau misiuni speciale personalului din penitenciare.

Moral ar fi sa se renunte la reteta proasta de a acorda majorarea de pana la 50% ca “abonamentele” apropiatilor din cercurile factorilor decizionali si sa se distribuie motivat si fundamnetat angajatilor care intr-adevar merita, deoarece majorarea de pana la 50% este o recompensa, nu un drept acordat pe nedrept.

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

5 gânduri despre „Majorarea de 50% si in unitatile penitenciare

 1. Un domn lider de sindicat scria ,la data de 6 aprilie 2017, pe blogul sau de introspectii personale ,  intr-un context legat de tematica articolului urmatoarele  :  „Aceasta majorare se acorda in penitenciare mai democratic decat oriunde altundeva in sistemul national de aparare, fiind impus strict criteriul proportionalitatii pe corpuri (agenti/ofiteri), analiza in vederea acordarii fiind realizata in prezenta reprezentantilor sindicali”                                                        1.  Noi astia proletarii adevarati ,intelegem domnule cosmin, ca sindicatul ori  a ratat momentul  cu acordarea majorarii de 50%  la  dir si dir adjuncti  ptr ca s a vazut finalul ori analiza a fost comuna si chiar nu ne mira rezultatul dezastruos din trim II si din  toate celelalte  trimestre anterioare .
  2. De asemenea intelegem ca ,  in unitati daca isi  baga iar coada  bagatorii in seama de la sindicate – ca parca nu ar fi de ajuns  judecata  sultanilor mediocri -pentru” savarsirea”  analizei comune  ,  se cere sa ne asezam bine pe scaune  si sa ne pregatim  muuuuuult popcooooooorn !… pentru vizionarea in continuare a serialelor thriller care vor urma …                                         
  Ps.. Pentru cinefili nu se acorda abonamente ? Tot asa pe criterii, pe corpuri, cu analiza si bineinteles cu prezenta sindicatelor…

  Apreciază

  1. Sindicatele se opun acolo unde exista probleme si exista si argumente in sustinerea pozitiei liderilor.

   Fara argumente solide nu exista opozitie, oricat ar fi de vocal liderul de sindicat.

   Apreciază

   1. Nu există ttanspatență, cu toate că face parte si un membru de sindicat. Până acum s-au dat majorări de 50% numai la interes si clientelar. Ca exemplu s-au dat majorări unor salariați care au fost in concediu medicalmedical o lună in trimestrul respectiv, sunt situații in care primeste nemeritat farmacistul, soferul, cel de la magazia de echipamet detinuți , iar angajatul care munceste in operativ nu. Majoritatea propunerilor sunt false si nu indeplinesc condițiile legale. Ulterior au beneficiat si sefii acestora. In activitatea curentă si la greva hoților nu am vazut să intervină, șoferul, magazionerul magazionerul s-au șfii acestora.

    Apreciază

 2. Deocamdată se dau doar iluzii. Majorările, mai încolo. Întrebarea e: De ce atâta grabă, oricum nu se pot pune în plată?
  Dar vedem cine răspunde corect.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: