Salarizare discriminatorie: penitenciare versus armata, educatie si sanatate

Salarizare discriminatorie: penitenciare versus armata, educatie si sanatate

Legea salarizarii unitare, in varianta ei oficiala, discrimineaza angajatii din penitenciare in raport cu celelalte categorii de bugetari (sanatate si educatie), inclusiv in raport cu militarii, incalcand insasi principiile promovate chiar de respectiva lege.

 1. Angajati din penitenciare versus militari

Incepand cu 01 iulie 2017 salariile de functie ale angajatilor din penitenciare se majoreaza cu 5%, pe cand soldele de functie ale militarilor se majoreaza cu 20%.

 1. Angajati din penitenciare versus angajati din sanatate si educatie

Incepand cu 01 ianuarie 2018 salariile de baza pentru medici si asistenti medicali se stabilesc la nivelul celor prevazute pentru 2022, salariile de baza ale personalului didactic din invatamant se majoreaza cu 50%, pe cand salariile de functie/soldele de functie ale angajatilor din penitenciare se majoreaza cu 25%.

Publicat de Penitenciare INFO

Sindicalist

4 gânduri despre „Salarizare discriminatorie: penitenciare versus armata, educatie si sanatate

 1. da’ de sporul de praf, sporul de antena, sporul de confidentialitate , sporul de pericol anp, sporul de monitor, nu ne spui nimic? aceste sporuri armata nu le are!

  Apreciază

 2. 1. Angajatii militari versus penitenciare:
  Potrivit datelor aferente lunii august 2016 publicate de Ministerul Apărării Naționale, cel mai prost plătit ofițer câștigă un salariu de 990 de lei.Alți ofițeri au salarii de aproximativ 1.100 de lei. În ceea ce-i privește pe subofițeri, cele mai mici salarii sunt de 792-796 de lei net 2. Personalul medical versus penitenciare
  La nivelul anului 2016 Debutantul asistent 900 de lei net iar medicii in jur de 3000-4000 net iar in invatamant cam tot pe acolo …

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: