Politistii fac propuneri la Legea salarizarii utile si angajatilor din penitenciare

Politistii fac propuneri la Legea salarizarii utile si angajatilor din penitenciare

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual – SNPPC – din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) face propuneri pe proiectul Legii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Propunerile SNPPC ar putea fi preluate si de sindicatele din penitenciare.

Una dintre propunerile SNPPC este eliminarea limitarii de 30% a sporurilor, compensatiilor, adaosurilor, primelor, premiilor si indemnizatiilor si a altor drepturi ale politistilor.

Aceasta limitare de 30% ar face aproape imposibila acordarea oricarui element de salarizare din categoria sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor pentru executarea activitatilor si misiunilor specifice, deosebite, in domeniul de activitate, acordate prin raportare la:

 1. natura si complexitatea activitatilor desfasurate (munca in ture/schimburi, munca de noapte etc),
 2. la conditiile de munca si timpul efectiv lucrat,
 3. la expunerea la risc, pericol si efort prelungit.

O alta propunere a SNPPC se refera la punerea la dispozitie, potrivit legii, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale, ca efect al trimiterii in judecata unei instante penale, in stare de libertate, precum si cel eliberat pe cautiune, după caz. SNPPC propune reglementarea unui tratament identic politistilor si a functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare cu cel al personalului militar pus la dispozitie.

In opinia mea, propunerile (AICI) SNPPC sunt pertinente si duc la eliminearea unor interpretari arbitrare si in detrimentul angajatilor ale prevederilor Legii salarizarii unitare.

Publicat de Cosmin Dorobantu

Sindicalist

2 gânduri despre „Politistii fac propuneri la Legea salarizarii utile si angajatilor din penitenciare

 1. „oua rosii” minte ! :.. URS- ii si-au scos ouale pe net si dețin, dupa cum spune site- ul lor, capital majoritar la SCONCS (sucursala de clocit oua a nationalistilor clanului sindical) care are o cifra de afaceri cu multe zerouri si activeaza pe piata tamaduitorilor prin magie ,cunoscuta sub sigla matura si ulcica. Pe site-ul lor ,scrie presedintele, ca magia schimba viitorul daca persoana vine din timp la profesorii vrajitori de talie universitara scoliti la celebra ACO ( academia de clocit oua). Unul dintre „cazurile rezolvate” , devenit caz scoala si relatat pe larg intr-un articol de domnul omidă- decanul academiei, ingredientul casei ou clocit de gaina neagra moarta de trei zile la care se adauga sange de pupaza ,os din partea stanga a broastei , unghie de picior drept de dusman si ulei de la mort , batute-n cuie fin, fie in moalele capului fie la frunte fie intre ochi… a fost ploaia provocata ! Mai scrie ca: Daca cineva are capul greu, urechile infundate si un val de ceata pe ochi ori daca gasesti cozi ori labe de vulpe taiate, smocuri de mustata smotocite ori urme de ochi de musca tete din ” jungla” sud americana in pragul casei trebuie sa te gandesti imediat ca ti a intrat satana in casa ori ti s-au facut farmece si trebuie sa mergi de indata la tamaduitor ptr ca situatia se va imbunatati!.

  Cum la noi semnalele nu lipsesc si avem si o multime de” cazuri nerezolvate „si am incercat cam peste tot, iar SCONCS-ii sunt posesori de oua ,certificate cu garantie conform informatiilor de pe site-ul lor, ar trebui sa incercam cu o scrisoare deschisa . Asadar, fara sa intram in dorinte utopice sa le amintim in scris doar pe astea ale noastre pamantesti si sa le spunem ca am apelat si la mos craciun si la iepuras si ca am ramas dezamagiti de amandoi pentru ca nu au fost in stare sa ne rezolve problemele – numai pr-ul e de capul lor- si pentru ca si parsivul de harry potter ne- a trantit telefonul in nas , sa cerem ajutor domnului presedinte pentru ca se pare ca ei vrajitorii-tamaduitori , sunt ultima solutie , sa ne scoata satana din casa ori sa ne descante de deochi sa ne mearga bine , ca sa nu ne fie rau. E de incercat oferta, cu titlu obligatoriu, mai ales ca , precizeaza presedintele foarte corect si cinstit pe site ,la conditii, ca SCONCS-ii factureaza serviciile de vrajitorie { exact asa cum vrem noi sa acceptam ) cu plata in rate lunare, pe firma, doar ca…. atentie, aici apare un amendament!…separat de celelalte servicii de magie…

  PS Nu cred sa se impotriveasca cineva sa ne continuam somnul si una peste alta poate da norocul peste noi sa intram si noi la ” cazuri rezolvate”.. tot de EI.

  Apreciază

 2. …Multumim pe aceasta cale , in prag de sarbatoare , liderilor sindicali din M.A.I , care s au lansat intr- o campanie caritabila de ajutorare , ca s -au gandit la noi si ne -au asezat pe masa, o bucata din cozonacul lor , langa mancarea noastra de pilaf …. sleita. Noi am pastrat traditia devenita intre timp arta ,executata cu maiestrie de artisti adevarati si i-am intampinat, saraci fiind, ca niste” credinciosi” adevarati cu „oua rosii muncite” …umplute cu marmelada . Nu e o noutate ca liderii nostri sarbatoresc pastele ,an de an , in mod propriu traditional…fara oua adevarate… Noi, asteptam totusi ca M.A.I.- ul sa inteleaga nevoile si dorintele noastre adevarate si sa initieze de urgenta o campanie de strangere de oua sub numele” o fapta buna ajuta mii de oameni ” pentru a le dona celor aflati in suferinta…Facem apel in acest sens si cu aceasta ocazie la toti cei care pot contribui pentru a aduce o bucurie in suflet celor pentru care soarta nu a fost prea blanda… .. Pana atunci, lipiti pamantului ,stam cuminti ?????si privim , in continuare, stupefiati la show- ul culinar, oferit de antreprenorii pur sange din dinastia U.R.S ( Uzina rosie a sindicatelor), cu ochii holbati la meniul promis de ani de zile, in care se afla secretul ascuns al fericirii noastre , si anuntat cu mare pompa in reclamele zilnice , demne de ulita noastra , mult trambitata…..racitura de curcan cu picioare de porc …Apropo ..stie cineva reteta ? Paste fericit!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat: