Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, cel care, acum cateva luni de zile a catalogat, alaturi de fosti detinuti ca Gigi Becali si Miron Cozma, angajatii din penitenciare ca infractori si toritionari, a propus recent sa se faca o clasificare a penitenciarelor, in functie de conditiile de detentie, iar condamnatii sa nu mai primeasca reduceri de pedepse de la caz la caz, ci in mod automat toti cei dintr-o cladire a unei inchisori in care conditiile sunt “inumane”. 

Ministerului Justitiei (MJ) nu a sustinut, insa, aceasta propunere, ci o aplicare a reducerii pedepselor pentru fiecare caz in parte. Acest lucru ne demonstreaza ca in PSD inca mai exista oameni cu capul pe umeri, nu numai habarbisti delatori precum Eugen Nicolicea.

Mi-ar placea ca Eugen Nicolicea, in calitatea sa de deputat PSD, sa-si ia rolul mai in serios si sa-si consume energia de parlamentar elaborand un proiect care sa vizeze si conditiile minime de munca intr-un penitenciar, nu sa se gandeasca cum sa-si favorizeze prietenii din spatele gratiilor.