Asa cum ati observant in titulul articolului, angajatii din penitenciare sunt dezavanatajati de noul proiect al Legii salarizarii unitare care se vrea a fi trimis in Parlament de Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii si Justitiei Sociale. Proiectul Legii salarizarii unitare nu seaman deloc cu cel promovat in mass-media si pe reteaua de socializare Facebook de catre Liviu Dragnea sau cu cel negociat de catre sindicatele din penitenciare cu ministrul Consultarii publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea, sau cu Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii si Justitiei Sociale.

Acum o luna de zile am atras atentia (ATENTIE 1) ca suntem victimele unei fente si unui dribling ale celor doi ministrii, iar potecile la ministere nu rezolva situatia salarizarii din penitenciare atata timp cat Guvernul emite acte normative “noaptea ca hotii” sau “cu usile inchise ca mafiotii”. Era un semnal de alarma pe care l-am tras, dar care a ramas fara ecou in urechile celor care trebuiau sa ia deciziile corecte pentru angajatii din penitenciare.

Acum o luna de zile am atras atentia (ATENTIE 2) ca daca nu ne vom descalta de sandalele cu toc si bretele cu paiete de domnisore caste si sa incaltam bocancii masculini cu care sa batem trotuarele din fata mnistereleor in semn de protest sau sa strangem pumnul pentru a lovi cu el in masa la negocieri cu guvernantii, nu vom avea prea mari sorti de izbanda.

Solutia o reprezinta: o noua forma de negociere, aparitiile in presa scrisa si in televiziune, protestele in fata ministerelor si orice forma legala de a ne face auziti de catre opinia publica.

Proiectul Legii salarizarii unitare dezbina bugetarii, facandu-i slabi si vulnerabili in fata factorilor dezicionali cu apucaturi de hoti si mafioti.