Guvernul a publicat in cele din urma proiectul legii salarizarii personalului platiti din fonduri bugetare. AICI gasiti proiectul de lege, AICI anexa pentru personalul din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala si AICI coeficientii. Mediafax face o scurta analiza pe diferite categorii de bugetari.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

9 răspunsuri la “Legea salarizarii unitare. Guvernul a publicat proiectul”

  1. atentie!!!Art. 9. – (
   (2) Cadrele militare în activitate din Ministerul Apărării Naţionale,
   Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale,
   împuternicite să asigure îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor de execuţie vacante sau ai
   căror titulari lipsesc temporar, beneficiază, pe perioada împuternicirii, de solda de
   funcţie corespunzătoare funcţiilor în care sunt împuternicite” AVETI AGENTI CARE EXECUTA ATRIBUTII ALE UNOR FUNCTII DE OFITER DE EXECUTIE SAU DE CONDUCERE. VEZI: sef tura TICHILESTI- liderul de sindicat agentul EBACHE MARCEL

   Apreciază

 1. Domnule Dumitrascu,era normal sa postati si anexa cu salariile propuse.Scoateti-o la lumina sa vada si agentii ce li se propune in comparatie cu ofiterii.O sa vedeti reactia agentilor cand vor vedea adevarul dureros ptr.ei comparativ cu salariul de functie al ofiterului.Unii dintre noi am si vazut grilele de salarizare, in aceasta seara. Cert este ca pentru ,, testarea pietii” sau nu, deocamdata este proiectul de lege unica de salarizare prezentat de psd si asumat de ei. Conform anexei in 2022 un comisar sef va avea nivelul max.al salariului de functie cu peste 2500 lei mai mare ca cel al unui agent ,la care se adauga si diferenta salariului de grad .Credeti ca e normala o asemenea diferenta ?Reflecta aceasta diferenta nesimtita realitatea dificultatii muncii unui agent,a riscurilor,a sutelor de ore suplimentare si a cumulului de functii suplinite?Agentii nu mai au nevoie doar de firimituri.Vor sa le fie respectata munca grea,efortul,conditiile de munca si riscurile la care se expun in comparatie cu ofiterii, in special cei de prin birouri.Speram sa luati atitudine si sa faceti toate demersurile ca aceasta lege sa nu fie aprobata in forma actuala si aceasta diferenta sa fie corectata cu una fireasca,normala,decenta si mai aproape de adevar, pt.ca agentii sa nu se simta nerespectati si batjocoriti!Nu merita aceasta categorie astfel de salarii fata de colegii lor ofiteri cu tot respectul ptr.ei insa si agentii trebuie sa fie respectati ca si salarizare, ca doar ptr.salariu vin intr-un astfel de sistem si unii si ceilalti,nu unii sa castige cu aproape inca un salariu fata de ceilalalti.Nu mai vor sa li se zica ,,ce mai vreti mai ,,fraierilor” ca va ajunge cat veti primii!Acum, dupa ce toti agentii vor afla ce cuprinde noua lege de salarizare, cu siguranta isi vor indrepta atentia si speranta catre liderii lor de sindicat si vor spera ca acestia se vor lupta ptr.ei si vor reusii sa reduca aceste diferente salariale la unele decente!Mult succes!!!

  Apreciază

  1. Oare de ce insisti ca numai unii lucreaza si ceilalti dorm, unii sunt mai destepti ca altii. Hai sa iti dau eu un raspuns unii agenti merita sa fie platiti mai mult ca unii ofiteri in schimb unii agenti nu merita nici jumatate cat unii ofiteri. Totusi eu sunt de parere ca responsabilitatile functiei, complexitatea, riscurile, importanta etc sunt criterii ce diferentieaza functiile si retributia dintre ele. Grila propusa e chiar decenta intre un agent sef si un comisar sef e diferenta de 2000 de lei, intre responsabilitatile, complexitate, risc, importanta functiei unui director adjunct, sef serviciu, director si un agent paza perimetru e diferenta mare de tot sau nu?

   Apreciază

 2. Interesant…Penitenciarele au fost din nou uitate…Vezi lit.b

  Art. 37 – Aplicarea legii
  (1) Prevederile prezentei legi se aplică etapizat, începând cu 1 iulie 2017.
  (2) Începând cu data de 1 iulie 2017:
  a. se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna martie 2017, până la 31 decembrie
  2017, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor
  funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară, precum şi cuantumul
  sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului
  de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară
  brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare de care beneficiază
  personalul plătit din fonduri publice, în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în
  aceleaşi condiţii;
  b. prin excepţie de la lit.a, se acordă următoarele creșteri salariale:
  – soldele de funcție ale personalului militar, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat
  pentru luna martie 2017;
  – salariile de funcție ale polițiștilor, se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna
  martie 2017;

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: