Intr-o conferinta de presa ministrul Toader aminteste ca sunt si la nivelul Ministerului Justitiei. Din motive obscure, desi trebuia sa se faca modificarea in 45 de zile, procedura disciplinara inca nu a fost inclusa in legea privind statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare.

Vom continua, acum am avut o intrevedere cu colegii de la Elaborare acte normative, vom continua cu elaborarea altor proiecte de lege, nu cred ca va fi doar unul singur, pentru punerea de acord a intregii legislatii, toata legislatia, cu deciziile Curtii Constitutionale, decizii de admitere sau de respingere.

Si va pot da numai un exemplu: Curtea a pronuntat o decizie cu privire la statutul functionarilor din penitenciar, statut care era reglementat sub anumite aspecte prin ordin de ministru, si Curtea a spus ca nu poate fi ordin de ministru, ci prin lege, o reglementare de rang legal.

Au trecut de mult cele 45 de zile, iar legea nu a fost modificata si sunt reale dificultati in aplicarea acelui text de lege, facandu-se relative trimiteri la prevederile din Codul Muncii, desi ei au un statut special.

Sursa: digi24.ro