Se auzea de ceva timp, se si confirma. Marius Vulpe, directorul general al ANP,  l-a anuntat luni pe ministrul justitiei ca va solicita pensionarea incepand cu 1 Mai. Probabil ca n-a fost o prioritate, dar cu siguranta Tudorel Toader se va bucura sa-si poata face echipa la ANP, mai ales daca va supravietui actualei rebeliuni impotriva domniei sale.

Alaturi de Marius Vulpe isi va cere pensia si directorul general adjunct Stroe Catalin. De vazut ce se va intampla in continuare cu ce mai ramane din echipa adusa la conducerea ANP sub mandatul ministresei Pruna. De asemenea, ramane de vazut ce directori de penitenciare se vor mai pensiona avand in vedere ca toti cei care indeplinesc conditiile si-au anuntat intentia cu exceptia notabila a directorului de la Tulcea care indeplineste de vreo 2 ani conditiile.

PS. Anuntam din timp ca sa aiba timp ‘dizidentii’ sa schimbe macazul.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

27 de răspunsuri la “Marius Vulpe, pensionar incepand cu 1 Mai 2017”

 1. Anca, sa nu uitam ca atunci cand vrei sa scapi de cineva il avansezi , ptr ca stii ca de acolo se duce in cap singur,sigur si de la inaltime mai mare….

  Apreciază

 2. Sunt postaci care denigrează pe oricine , care balacaresc și cărora nu le poți fi pe plac. Nu se poate afirma ca sistemul sta ancorat în negura comunista dar da se pare ca promovam greu calitatea și valorile. Nu sunt de acord cu afirmația unui antepostac care afirma lipsa de manageri buni în sistem. Sa fim serioși și sa fim de acord ca atunci când sistemul era condus de magistrați nu ne convenea și de la Ioan Băla încoace ușor desi am criticat pe oricine nu am batut pasul pe loc. Sistemul este viu Da are carente în promovarea unor personalități dar nu cred că este vina sa integrala. Cei ce acced în funcții de director sunt beneficiari/ profitori ai susținerii puterii politice adică pile cunoștințe și relații. Și acest fapt se probează cu oportunismul dovedit în orice ocazie ivită, acum momiți de L 223/2015 și sub frica de modificare inevitabila a plafoanelor. Este regretabil ca un ofițer ca Marius Vulpe înțelege sa părăsească sistemul la 48 de ani (și ca el și altii) , anterior Bejan idem, Stancovici, când este cunoscut ca un profesionist este atunci la vârsta maxima de potențial fiind desăvârșit profesional. Aici trebuie făcut ceva și sa privim ca pestele de la cap se impute și vorbim de un sistem fără un sediu reprezentativ * Homeless.
  Desigur Vulpe va mai face unele mutări și va imputernicii pe unii pe considerente card nu au legătură cu managementul și roata se învârte. În legătură cu concursul de DG și în general de director de unități d-l Dumitrascu a-ti avut ocazii de a scoate la lumina modul în care se fac jocuri cu ,,alesul,, dar suspect a-ti tăcut.

  Apreciază

 3. Ii uram la revedere. Si il consideram precum apa sfintita. Drept pentru care, il vom saluta, daca ne vom intalni pe strada, de acum incolo. Ba chiar, s-ar putea sa purtam o scurta discutie, de complezenta, ceva de tipul: „Ooooh, ce surpriza !, Sa traiti, dom’ director general! Ce mai face teiul lui Eminescu? Pe nea Tudorel l-ati mai vazut, pe acolo? Ce vremuri, dom’le….Sa stiti ca v-ati descurcat frumusel in viata de ANP. Pacat ca nu ati rezolvat si treaba aia cu Iftinca. Poate ca v-am fi invitat la o bere, acum. Bine, nimeni nu e perfect. Multa sanatate, dom’ director! La bulivar, birjar!”

  Apreciază

 4. MARIUS nu uita ! Vei deconta toata nota de plata in solidar cu toti servitorii tai pentru tot dezastrul faurit la Iasi !!

  Boierilor valahi nu le-au placut principiile lumii moderne – , la Iasi am avut de-a face cu boierul autentic cu ramasita nomenclaturii comuniste, tot un fel de castă superioară, dar fara pedigree. Din 1989 am fost incalecați de esalonul al doilea al Partidului Comunist, toata pegra corupta incarligata intr-un sistem de relatii feudale s-a cocotat miseleste la conducere.

  Apreciază

   1. ….adica esti prost daca alegi sa crezi in jumatatea din stanga si esti intelept daca o alegi pe aia din dreapta….Vorbiti dle pe romaneste….!

    Apreciază

   1. Cine mai credea vreodata ca Visinescu va deconta nota de plata. Macelul din iulie 2016 de la Iasi nu ramane nedecontat. La momentul respectiv diletantul „manager” Vulpe impreuna cu slugile au actionat ca cizmele. Au trimis cadrele in sectorul de detinere sa-i intimideze pe detinuti, echipati doar in pantaloni si tricou ….. , fara dotarile corespunzatoare de protectie pentru asemenea momente, cand detinutii daduse foc la puscarie si aruncau cu urina, fecale, margarina, borcane. Atunci am vazut cum slugile lui Vulpe se milogeau de hoti. Chilug si negociatorii au fost facuti mat, fiind ingenuncheati de detinuti, marele norocul nesperat pt. Vulpe a venit din partea unor supraveghetori si ofiteri cu brend in fata detinutilor care au intervenit cu fler. Ulterior dezinformata fiind Pruna a numit mascariciul la ANP.

    Apreciază

 5. Să se ducă invartindu-se. La Iași a făcut numai abuzuri, iar la ANP nu s-a făcut remarcat decât prin obediența arătată în zona grațierii, „noaptea, că hoții”.

  Apreciază

   1. Din pacate , abuzurile au devenit o normalitate si de asta, d-le Sandu, nu mai puteti face distinctia… Aveti mare grija, ca oglinda intotdeauna inverseaza dreapta cu stanga! Un sfat prietenesc ar fi…
    sa evitati sa va uitati in oglinda… !

    Apreciază

 6. Pana acum aceasta functie a fost ocupata prin imputernicire.Deci,cine va fi cel mai bun imputernicit pana-l vor descoperi pe castigatorul concursului?

  Apreciază

   1. Oricum,aveti informatii in premiera,avand in vedere ca amicii dvs,CD si Fl S nu zic nimic. Oare se bucura cineva de plecarea lui MV?

    Apreciază

 7. Ce-i veni asa …..din senin? Doar nu i-o fi frica cu noua lege a pensionarii?! Avand in vedere capacitatea dvs de a vedea in viitor,cine-i va lua locul?

  Apreciază

  1. Sincer, nu cred ca exista cineva in sistem care e in stare sa ocupe o functie de DG. Pana acum am avut si mai avem inca manageri,din pacate…. doar pe hartie ….!

   Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: