Reprezentantii penitenciarelor prezenti azi la Parlament discutii pe salarizare

Reprezentantii penitenciarelor prezenti azi la Parlament discutii pe salarizare

Astazi liderii sindicatelor din penitenciare s-au intalnit, impreuna cu seful ANP, cu o serie de parlamentari pentru a sustine amendamentul pe salariul functiei de baza. Tudorel Toader pare a avea alte preocupari, dar confirma ca azi se publica ordinul care prelungeste aplicarea sporului de 75% pentru lucrul in zile de sarbatoare si cel de 50% pentru lucrari de exceptie si tot felul de speciali.

Un comentariu

  1. VINOVATUL ZILEI> TUDOREL TOADER

    De fiecare data cand devine o obisnuinta sa intri cu capul in gard, unii tind sa dea vina pe cineva. Este greu să recunoşti că nu este un accident sau o intamplare, pentru că doamne iarta-ne se intampla foarte des, ci rezultatul a ceea ce esti. Singurii care recunosc ca tot ceea ce li se intampla este efectul propriilor decizii sunt oamenii logici. De cele mai mlte ori, este mai simplu de gasit o cauza externa, sa gasesti un vinovat . Oamenii foarte slabi in general nu si asuma vinovatia sau cota de vina .Daca ar face-o ar presupune o analiza atenta si o recunoastere a propriilor responsabilitati pe care le-au avut si nu si le au asumat niciodata. Capacitatea de a recunoaste vinovatia este un semn de dezvoltare psihologica legat de constiinta , care ne permite sa facem distinctia si sa corectam traiectoria cand iesim de pe traseu. Dar ce te faci cand unii nu numai ca merg pe alt traseu dar se deplaseaza si in directia opusa ? Practic ajung sa se minta cu seninatate si se obisnuiesc sa nege realitatea. Efectul este devastator…o sansa ar fi psihoterapia…

    Dar noi nu avem legatura, slava domnului, cu toate astea pentru ca suntem oameni inteligenti si doar unii sunt dependenti de vinovatia altora …Vinovatia pe care acesti unii o atribuie altora este o dependenta fara de care nu pot trai. „Vinovatia altora” nu stim daca toata lumea o accepta dar stim sigur ca este o forma de manipulare emotionala si ca unii se chinuie din rasputeri sa ne convinga si pe noi ca avem nevoie de ea pentru a putea trai…. si ca suntem foarte norocosi ca am gasit…in sfarsit…inca un tap ispasitor…!!!

Comentariile sunt închise.