“Lupta anticoruptie are nevoie de institutii puternice” zicea plin de emfaza Sorin Grindeanu, prim-ministrul Romaniei, in miezul zilei, de frica sa nu-l acuze cineva de vreo boroboata dup-apusul soarelui.  Ma-ntreb daca de aceeasi demagogie lipsita de originaliotate va fi in stare in zilele care urmeaza si Tudorel Toader (2xT), seful de la Justiei, cand va trebui sa-si justifice finalitatea procesului de evaluare a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

Gurile rele vorbesc despre o coabitare intre presedintele Roamniei, Klaus Iohannis si presedintele PSD, Liviu Dragnea, iar poliloghia aia de drept constitutional si pe inversul dorintelor politice PSD-iste a lui 2xT, in care n-a gasit oportuna revocarea celor doi procurori, nu face altceva decat sa confirme convietuirea linistita a celor doi presedinti.

Coabitare, coabitare, dar ce facem cu Tudorel? PSD-eii vor varsare de sange si capul celor doi procurori rebeli. Cu LCK la butoanele DNA-ului si cu Lazar in capul anchetatorilor sefi, guvernantii nu se pot infrupta din bogatiile patriei. Daca 2xT n-a gasit oportuna revocarea celor doi procurori care zanganesc catusele in urechile guvernantilor, PSD-ul s-ar putea sa gaseasca oportuna remanierea lui Tudorel Toader (2xT).