Dezbatere de forma, ordinele pot fi aplicate

Dezbatere de forma, ordinele pot fi aplicate

Aflam ca, gata, s-a rezolvat. Ordinele despre care-am fost initial informati ca fusesera semnate dupa care ne-am trezit cu dansele puse spre consultare pe site, pot fi acum puse in aplicare. N-a prea incurcat pe nimeni, intelegem, consultarea asta de forma iar ANP e pregatit sa puna in plata totul. Util ar fi ca – pe viitor – sa convingem ministerul justitiei ca practica aceasta a prelungirii cu cate-un an, 3 luni ori 9 luni a acordarii unui drept e absolut idioata. Nu de alta, dar nu e normal sa negociem aplicarea legii de doua ori pe an.

Anunțuri

6 comentarii

 1. ….Va multumim domnilor Iotenoroc si Hophårtopu pentru eforturile deosebite pe care le-ati depus pentru a ne incunostinta cu privire la neregulile pe care le-ati constatat la Ministerul Justitiei. Asadar dupa cum spuneti domniile dumeavoastra ministerul justitiei a incalcat legea. Dumneavoastra sustineti ca ati fost martori la semnarea ordinului cu pricina la data de 16 martie iar ulterior, acesta a fost supus dezbaterii publice la data de 30 martie. Evident, aveti motive sa fiti ingrijorati mai ales ca, conform marturisirilor dvs din inscrisuri, rezulta ca nu s-a respectat ordinea ceruta de legiuitor adica intai dezbaterea proiectului si dupa semnarea ordinului.In plus afirmati urmatoarele la data de 30 martie „Azi a avut loc consultarea publica pe proiectul de OMJ ce prelungeste aplicarea majorarilor de 75% si 50%. Asa cum va spuneam, nu a fost decat o formalitate, ordinele fiind deja semnate” o afirmatie, trebuie sa recunoastem, profund responsabila si asumata cu mult curaj in scris . Admiram spiritul justitiar al dumneavoastra si in aceasta privinta vom solicita ministrului justitiei lamuriri in sensul celor semnalate de domniile dumneavoastra. Avem incredere in domniile dumeavoastra si ca „Tot ce ne-ati spus pana acum s-a dovedit a fi adevarat si infaptuit pas cu pas..” Va felicitam ….si va asteptam cu noi dezvaluiri… Cu respect #s -a rezolvat!

  1. Băăăăăăăăăăăăi……voi sunteti normali????….. Hophârtoapele mint de ne-ngheata salariile!!!!!!

 2. …e bun si cincizeciu asta… la ce va…Trimestrial se actualizeaza arborele cu rubedenii si harta obedientei pe unitate… Asa macar stim precis de la cine luam lumină …sa nu mai umblam ca chiorii dupa potcoave de cai morti….

 3. „Util ar fi ca – pe viitor – sa convingem ministrul justitiei ca practica aceasta a prelungirii cu cate-un an, 3 luni ori 9 luni a acordarii unui drept e absolut idioata” Util ar fi sa-i demonstram mai intai ministrului ca suntem competenti si profesionisti ….iar vocile care ne reprezinta sunt, nu in ultimul rand, credibile si foarte serioase…

 4. atunci sa nu mai aveti pretenetii privind modul de acordare:”
  50%, MOTIV DE SCANDAL
  Februarie 14, 2017 Sorin Dumitrascu ANP, justitie, penitenciare 3 comentarii
  Majorarea de pana la 50% pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie ramane motiv de scandal la nivelul fiecarui penitenciar, iar motive sunt destule: unii par a fi abonati, motivatia acordarii este de cele mai multe ori subtire atunci cand exista, altii au impresia ca daca nu primesc sau primesc mai putin sunt privati de un fel de drept, iar cei care trebuie sa primeasca nu intra in fractia impusa pe corpuri si sectoare de activitate.

  Greu de explicat, dar lasate la decizia sefilor aceste majorari pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie tind sa se concentreze in buzunare de sefi si de prieteni de sefi. Mai usor de explicat, motivarile pentru acestea sunt extrem de superficiale. Poti de pilda citi ca unul merita o astfel de majorare pentru ca respecta regulamentele si legea ori pentru ca este disciplinat si respectuos sau pentru ca-si face datoria cu copy-paste din fisa postului.

  Si asta nu e tot. In exact acele situatii in care trebuie dat acest spor pentru ca in realitate se realizeaza misiuni speciale si lucrari de exceptie nu se poate pe motiv de proportionalitate pe corpuri si sectoare de activitate, care proportionalitate este oricum incalcata cu gratie pentru directorii de penitenciare si adjunctii acestora. Or, asta e chiar absurd mecanismul proportionalitatii fiind inventat pentru a-i proteja pe cei care merita de cei care se inghesuie la abonamente.

  Anunțuri

  1. Ce sa vorbim de modul de acordare a majorarii de 50%,cand omj-ul e facut pe genunchii broastei. Daca ne uitam la art 2 vedem ca lucrarile sunt apreciate ca fiind de exceptie si misiunile speciale …….de sefi.Deci,daca seful zice ca…este,este!Pe urma ,pe la art 3 si 4 se bate moneda multa cu doua concepte- grad mare de complexitate si specializare ridicata.Pai,cat trebuie sa fii de inteligent sa intelegi ca complexitatea e…complexa si nu e simpla!Adica, gramatica proasta de genul-mai superior sau foarte absolut.Cum sa intelegem noi ca orice fpss are o raspundere mare la serviciu si activitatea lui e complexa,cand art 3 al 1 din legea 293 tocmai asta spune-„statutul special este conferit de natura atributiilor de serviciu care implica indatoriri si riscuri deosebite”.Adica e posibil ca la unii statutul sa fie „mai special” decat la altii? Se prea poate de moment ce unii fac lucrari de exceptie si misiuni speciale si altii nu.

Comentariile sunt închise.