Ieri, 28 martie 2017, Comisia Juridică, de Disciplină şi Imunităţi din cadrul Camerei Deputaților a dat aviz favorabil, cu majoritate de voturi, celor patru (4) amendamente de modificare a OUG nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017 care au drept rezultat cresterea salariilor in sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, inclusiv – deci – pentru angajatii din penitenciare. Pe scurt, cam asta va fi efectul daca amendamentul e aprobat:

  1. acordarea sporurilor pe baza de pontaj, cu luna martie 2017, prin raportare la salariul de functie, potrivit HG nr.1/2017 (sporurile, indemnizatiile si alte asemenea drepturi specifice, stabilite proportional cu timpul efectiv lucrat si care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de baza/salariul functiei de baza/solda functiei de baza, precum si drepturile salariale acordate pentru risc si suprasolicitare neuropsihica, se determina prin raportare la salariul de baza/solda de functie/salariul de functie).
  2. 40% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie pentru permanenta de la domiciliu, in afara programului normal de lucru;
  3. devansarea termenului de acordare a salariului de merit, de la 1 august, la 1 aprilie a.c.;
  4. majorarea cuantumului pentru lucrul in zile libere si de sarbatoare legala, de la 75%, la 100% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie, incepand cu 1 aprilie 2017.