Ieri, 28 martie 2017, Comisia Juridică, de Disciplină şi Imunităţi din cadrul Camerei Deputaților a dat aviz favorabil, cu majoritate de voturi, celor patru (4) amendamente de modificare a OUG nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017 care au drept rezultat cresterea salariilor in sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, inclusiv – deci – pentru angajatii din penitenciare. Pe scurt, cam asta va fi efectul daca amendamentul e aprobat:

 1. acordarea sporurilor pe baza de pontaj, cu luna martie 2017, prin raportare la salariul de functie, potrivit HG nr.1/2017 (sporurile, indemnizatiile si alte asemenea drepturi specifice, stabilite proportional cu timpul efectiv lucrat si care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de baza/salariul functiei de baza/solda functiei de baza, precum si drepturile salariale acordate pentru risc si suprasolicitare neuropsihica, se determina prin raportare la salariul de baza/solda de functie/salariul de functie).
 2. 40% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie pentru permanenta de la domiciliu, in afara programului normal de lucru;
 3. devansarea termenului de acordare a salariului de merit, de la 1 august, la 1 aprilie a.c.;
 4. majorarea cuantumului pentru lucrul in zile libere si de sarbatoare legala, de la 75%, la 100% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie, incepand cu 1 aprilie 2017.

Publicat de Sorin Dumitrascu

Despre penitenciare si justitie

6 răspunsuri la “Salarizare | Aviz pozitiv pentru amendamentul care creste salariile”

 1. Stie cineva ce institutie din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala a fost cu initiativa amendamentelor pentru ca am aflat ca noi anp-ul am fost luati la pachet!!! Nu vorbim de cei care au stat la coada sa le depuna , in format copy-paste. Trebuie sa stim initiatorii adevarati si sa le multumim !!!

  Apreciază

 2. Buna seara ,
  Deci , in concluzie domnule Dumitrascu , cat ar insemna sa primeasca un agent , la salariul din luna aprilie ?
  Cu multumiri si respect !

  Apreciază

 3. Despre pensiile militare. In exclusivitate, pentru blogul d-lui Dumitrascu. Suntem unii dintre cei care am stat, o perioada, pe baricadele discutiilor din Parlament pe tema modificarii legii pensiilor militare. In fapt, art.40 din OUG 57/2015 care a trecut de Senat cu modificari benefice noua, sta in sertarele C.Dep. Noi am intrat in silenzio, o perioada, si ne-am socat, aproape, cand toti raspandacii din SRI, SPP, MAI etc. cu care, la un moment dat, am mers alaturi, au dat bir cu fugitii. In prezent, mai misunam cu urechea clapauga doar noi si un grup din MApN, care au cam alte interese decat noi. Pur si simplu, nimeni nu mai vrea sa dea nicio relatie despre posibila punere in discutie a art.40/OUG 57, cel care ar mari baza de calcul a pensiei si ar limita-o in sus, la 100%, conform amendamentelor trecute de Senat, propuse acolo de rapposatul dl.gen. Mircovici (Dumnezeu sa il ierte!). Deodata, zilele acestea, ni se aduc informatii proaspete, pe care ne grabim sa vi le dezvaluim. La discutia din Delta, de spatamana trecuta, liderii PSD, au adus in discutie si punerea pe tapet in C.Dep. a art.40. Mai mult, Ecaterina Andronescu (unul dintre cosemnatarii amendamentelor la art.40, alaturi de gen.Mircovici) a afirmat la Romania TV, la o emisiune a Andreei Cretulescu, ca in maximum o luna, se vor dezbate amendamentele la legea pensiilor militare. In orice caz, pentru toti colegii nostri, nu se prevad modificari negative pe zona noastra. Singurele amendamente sunt pozitive, La sedinta din Senat, de la comisie, din 2016, a luat parte si dl.Florin Schiopu. liderul FSANP. Suntem siguri ca orice modificare de substanta nu poate fi facuta noaptea, ca hotii, precum la ord.13. Chiar daca noi nu mancam cu furculite de aur. Stam pe baricade, servim patria. La puscarie!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța

Fiat justitia et pereat mundus

%d blogeri au apreciat asta: