Riscul e sa fie intarzieri la plata pentru un drept care a fost smuls cu greu angajatorului, dupa ani de negocieri si certuri. Sporul pentru lucrul in zile de repaus si sarbatoare legala trebuie in fiecare an reaprobat prin ordin al ministrului. Cine-a mai inventat si tehnica asta nu stiu?! Cert e ca se intampla. Zilele trecute am aflat ca s-a aprobat, dupa care l-am vazut postat spre consultare. Inca zace pe site.

Cine stie deci ce-o fi semnat Tudorel T. si de ce trebuie pus spre consultare un ordin de-un articol in care scrie ca se prelungeste aplicabilitatea altor doua ordine de ministru care nu face decat sa asigure punerea in plata a unor drepturi ale salariatilor din sistemul penitenciar? Stie Tudorel si aia care-l sfatuiesc, cu siguranta. Noi nu stim decat ca are bune intentii si ca se gandeste la solutii.

Majorarile de 50% s-au dat si fara ordinul lui Tudorel, problema va fi cu sporul pentru lucrul in zile de repaus si sarbatoare legala pentru care, cel mai probabil, ANP nu-si va asuma nimic in buna traditie a lui “mai bine sa avem de dat decat de recuperat” si cu speranta ca la un moment dat se va rezolva de la sine cumva.