Salarizare | Negociem separat, pierdem impreuna

Salarizare | Negociem separat, pierdem impreuna

Pe vremuri apartenenta la structura de aparare, ordine publica si siguranta nationala insemna ceva. Acum, de cand Guvernul incurajeaza negocieri separate, fiecare isi vede interesul. Unele structuri se folosesc de greutatea generalilor (MApN, SRI, STS, SIE), altele de cea a sindicatelor (MAI, ANP). Poate ca nu pare evident, dar din toata zbaterea asta Guvernul, aflat in situatia de a nu putea da ce a promis, castiga.

Bani nu sunt – incasarile la buget fiind extrem de slabe raportat la anii trecuti, iar negocierile se fac pe deficit bugetar. Guvernul are deci o miza enorma in a trage de timp jucandu-se cu promisiuni lansate de personaje precum Olguta Vasilescu, si majorari pe anumite sectoare in detrimentul altor domenii de activitate. Calcule politice, deci. Iar raspunsul ar trebui sa fie pe masura: solidaritate!

Anunțuri

Un comentariu

  1. de ce nu propun sindicatele din penitenciare infiintarea unei singure case de pensiI pe sectorul de ordine publuca si siguranta nationala? ca tot vom avea legea unica de salarizare si atunci sa avem si CASA UNICA DE PENSII A SECTORULUI DE APARARE SI SIGURANTA NATIONALA. Daca ar face asta (editat admin)!

Comentariile sunt închise.